ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Всеукраїнській нараді обговорили питання щодо формування спроможних територіальних громад в регіонах

Дата: 05.07.2016 11:02
Кількість переглядів: 260

Фото без опису

1 липня під головуванням першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслава Негоди відбулась Всеукраїнська селекторна нарада.
Від Вінниччини участь у нараді взяли перший заступник голови ОДА Андрій Гижко та місцеві представники, які займаються впровадженням реформи децентралізації в області.
В ході засідання присутні обговорили актуальні питання з координації роботи щодо організації та проведення акції «Децентралізаційний марафон» та стану підготовки для подання на розгляд Комісії Мінрегіону проектів, які можуть бути реалізовані за рахунок коштів субвенції з державного бюджету на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад.
«Децентралізаційний марафон» – це акція, яка охопить всі регіони України, ініціатором якої є Асоціація міст України. «Децентралізаційний марафон» створено з метою активізації та стимулювання процесу об’єднання і формування спроможних громад. Протягом півроку (з червня по грудень) у громадах відбудеться виїзні заходи, які організують регіональні відділення Асоціації. Регіональні консультанти проінформують про переваги децентралізації, роз’яснять процеси та етапи об’єднання громад, проконсультують і допоможуть підготувати необхідні документи та проекти рішень. Важливим мотиваційним стимулом та чинником переконання у користі формування спроможних громад стане участь у марафоні керівників уже діючих об’єднаних територіальних громад та їх розповідь про життя після об’єднання», - повідомив В’ячеслав Негода.
За словами В’ячеслава Негоди, в рамках децентралізації в обласних центрах працюють офіси по впровадженню реформ. Головна мета консультативного центру – допомагати облдержадміністраціям. Тобто, представники офісів реформ надають організаційну та інформаційну допомогу ОДА в питаннях створення територіальної основи місцевого самоврядування. «В Уряді розраховують, що створення таких офісів прискорить процес децентралізації і посприяє впровадженню електронного управління», - зауважив В’ячеслав Негода
Коментуючи ситуацію в області стосовно формування спроможних територіальних громад, то Андрій Гижко зазначив, що згідно з постановою Центральної виборчої комісії від 7 вересня 2015 року № 232 по Вінницькій області були затверджені Калинівська міська об’єднана територіальна громада та Студенянська сільська об’єднана територіальна громада.
Так, за словами посадовця, відповідно до постанови Кабінету Міністрів Українивід 16 березня 2016 року № 200 Калинівська та Студенянська об’єднані територіальні громади Вінниччини на розвиток інфраструктури отримали понад 5,6 млн. грн. субвенції.
Так, Калинівська об’єднана територіальна громада, до якої входить місто Калинівка та село Дружелюбівка, отримала 1 млн. 956 тис. грн. Ще 3 млн. 719 тис. грн. виділено Студенянській об’єднаній територіальній громаді, котра включає два села Піщанського району - Студену та Гонорівку.
За словами Андрія Гижка, об’єднаними територіальними громадами розроблено 5 проектних заявок на розвиток інфраструктури:
«Вибірковий капітальний ремонт по утепленню фасаду будівлі дошкільного навчального закладу ясел-садка №7 в м. Калинівка Вінницької області»;
«Капітальний ремонт місцевої дороги по вул. Пирогова (від вул. Водоп’янова до вул. Лесі Українки) в м. Калинівка Вінницької області»;
«Капітальний ремонт частини центральної дороги адміністративного центру Студенянської сільської об’єднаної територіальної громади»;
«Продовження капітального ремонту частини центральної дороги адміністративного центру Студенянської сільської об’єднаної територіальної громади по вулиці Лесі Українки»;
«Енерго- та ресурсозбереження. Комфортна освіта в об’єднаній громаді».
Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА підготовлені позитивні висновки щодо проектних заявок об’єднаних територіальних громад.
Проектні заявки разом з висновками об’єднані територіальні громади подали Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на погодження.
Станом на 21.06.2016 року Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України погоджено проектні заявки на 100% передбаченої субвенції.
Підводячи підсумки Андрій Гижко зазначив: «Об’єднані територіальні громади вже можуть почати реалізацію інфраструктурних проектів з підтримки держави».
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь