ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Всеукраїнській селекторній нараді обговорювали нагальні питання бюджетної децентралізації

Дата: 10.02.2015 08:29
Кількість переглядів: 269

Фото без опису

У нараді, яка відбулась 9 лютого під головуванням Першого заступника Глави АПУ Віталія Ковальчука, взяли участь голови обласних облдержадміністрацій та керівники регіональних фінансових департаментів.

У Вінницькій студії Укртелекому були присутні: голова облдержадміністрації Анатолій Олійник, перший заступник голови ОДА Андрій Гижко, директор департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський та голова бюджетної комісії Вінницької обласної Ради Ігор Вернигор.

Основні проблеми, що виникають на місцях в ході бюджетної децентралізації підняв у своєму виступі Перший заступник Міністра фінансів України Ігор Уманський. Він,зокрема, зазначив:«Завершується процес формування місцевих бюджетів. Ситуація зрозуміла і керована. Маємо непрості, але позитивні зміни у місцевих бюджетах,з яких затверджено вже 25 %».

Ігор Уманський узагальнив проблемні питання, які виникають у ході формування місцевих бюджетів і потребують нагального вирішення. Серед найважливіших він назвав недостатність ресурсу на освітню і медичну субвенції, складнощі адміністрування на місцевому рівні т.з. акцизного податку та податку на нерухомість, фінансування установ і організацій, які передаються до місцевих бюджетів,тощо.

Окремо Перший заступник Міністра фінансів України зупинився на питаннях, пов’язаних із фінансуванням регіонів, де спостерігається значне переміщення людей у зв’язку із подіями на Сході. Він зауважив, що готового рішення з цього питання немає, отже усім дотичним службам слід невідкладно шукати спільне рішення. Ігор Уманський та Віталій Ковальчук вислухали пропозиції з регіонів та відповіли на численні запитання.

Учасники селекторної наради заслухали ще два питання порядку денного: щодо реалізації державної інформаційної політики та щодо перших підсумків проведення в регіонах четвертої хвилі мобілізації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь