ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Найбільші загрози для України з точки зору громадян

Дата: 14.04.2014 09:21
Кількість переглядів: 272

Фото без опису

Громадяни України визначили три найбільші загрози для своєї країни. Про це, посилаючись на результати загальнонаціонального опитування населення України, повідомив керівник соціологічної служби Ukrainian Sociology Service Олександр Вишняк на прес-конференції, передає Укрінформ.
«Трьома найбільшими загрозами громадяни вважають: захоплення України або частини її території іншими державами - 48% відсотків, розпад України на кілька частин - 43%, економічний занепад - 42%», - сказав О.Вишняк. При цьому у Західному регіоні більше, ніж в інших, побоюються захоплення українських територій (63%), у той час, як на Сході - економічного занепаду (58%), а на Донбасі - втрати керованості державою, хаосу (31%). Розгул злочинності та збідніння населення турбує загалом 20% і 16,1% опитаних українців відповідно.
За словами експерта, абсолютна більшість населення - 72% вважає, що серйозні загрози для України існують. Зокрема, абсолютна більшість громадян України не підтримує сепаратистські ідеї, сепаратизм не йде знизу. «Менше 6 відсотків громадян підтримують ідеї щодо від'єднання якоїсь області чи регіону від України. Тож сепаратизм не йде знизу в жодній області, від самих громадян», - сказав О.Вишняк, додавши, що ситуація є неоднорідною в кожній області.
Ідеї сепаратизму, як зауважив соціолог, підтримують 0,5% громадян на Заході України, 2% - у Центрі, 7% - на Південному Сході. «Найбільше таку ідею підтримують на Донбасі: у Луганській та Донецькій областях - 18%», - підкреслив О.Вишняк. Він також поінформував, що за результатами опитування значна частина населення - 32% вважають, що між західними та східними регіонами України існують глибокі політичні, мовні та культурні відмінності, економічні диспропорції, що у перспективі вони можуть роз'єднатися, якщо не вирішувати питання регіональної політики.
Загальнонаціональне опитування населення України було проведене для ГС «Громадська варта» за участі Фонду «Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва» з 16 по 30 березня 2014 року. Польову роботу виконала фірма Ukrainian Sociology Service. Загалом було опитано 2010 респондентів у 24 областях України, АР Крим та м. Києві, похибка вибірки не перевищує 2,3%.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь