ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Народжені страждати?

Дата: 07.05.2015 11:18
Кількість переглядів: 233

Фото без опису

До 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та завершення Другої світової війни в приміщенні читального залу Тульчинської центральної районної бібліотеки відбулась зустріч з автором, головним редактором, упорядником книги Кор Роосом (Голландія) «Народжені страдати?». Книга оповідає про долі 33 колишніх в'язнів гетто, концтаборів (серед них 5 тульчинців, які перебували у концтаборі «Мертва петля» с. Печера), тих, хто пережив Голокост, розповідає про трагічну історію єврейської громади, яка мешкала в 1941-1944 рр. на різних територіях Східної Європи, - Бессарабії, Буковини та України… Ця книга є дорогоцінною спадщиною спогадів.
На заході були присутні члени спілки колишніх малолітніх в’язнів концтаборів та гетто, бібліотечні працівники району та молодь міста.
Метою зустрічі було створення можливості для діалогу людей старшого покоління, які несуть тягар споминів про фашизм, з молодим поколінням, виховання та пропаганда толерантності та міжнаціональної поваги у молодшого покоління.
В кожній бібліотеці-філії Тульчинської ЦБС вже є примірник цієї книги, подарованої Кор Роосом, які користуються попитом. І сьогодні на зустрічі Кор Роос подарував декілька примірників книги для бібліотек району.
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь