ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наслідки перевищення підприємцями - платниками єдиного податку встановленого обсягу доходу

Дата: 01.02.2018 09:31
Кількість переглядів: 250

Фото без опису

Підприємці - платники єдиного податку 1-ї групи, які у календарному кварталі перевищили обсяг доходу 300 тис. грн, з наступного календарного кварталу за заявою переходять на застосування ставки єдиного податку, визначеної для платників єдиного податку 2-ї або 3-ї групи, або відмовляються від застосування спрощеної системи оподаткування.
Такі платники до суми перевищення зобов’язані застосувати ставку єдиного податку у розмірі 15%.
Заява подається не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення обсягу доходу.
Платники єдиного податку 2-ї групи, які перевищили у податковому (звітному) періоді обсяг доходу 1,5 млн грн, в наступному податковому (звітному) кварталі за заявою переходять на застосування ставки єдиного податку, визначеної для платників єдиного податку 3-ї групи, або відмовляються від застосування спрощеної системи оподаткування.
Податок за ставкою 15% сплачують протягом 10-ти календарних днів, що настають за останнім днем строку подання декларації платника єдиного податку за квартал, у якому вперше були єдинником отримані доходи-«порушники». Та й це ще не все. Підприємець набуває обов’язку перейти на загальну систему оподаткування з кварталу, що настає за тим, у якому вперше він одержав доходи-«порушники» (див. пп. 298.2.3 ПКУ).
Виняток — перевищення дозволеного обсягу доходу у єдинників 1 і 2 груп. В такому випадку у останніх є ще право перейти до іншої групи платників єдиного податку в разі відповідності умовам роботи в ній (див. п. 293.8 ПКУ).
Заяву про перехід на загальну систему оподаткування чи до іншої групи (Заяву про застосування спрощеної системи оподаткування) єдинник подає в такі строки:
— у разі перевищення дозволеного обсягу доходів на календарний рік — не пізніше 20-го числа місяця, що настає за останнім місяцем кварталу, у якому допущено перевищення (п. 293.8 ПКУ);
— у решті з описаних нами вище випадків порушення умов роботи на єдиному податку — не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку кварталу, з якого передбачається робота на загальній системі оподаткування (пп. 298.2.1 ПКУ).
Зазначена норма визначена пп. 3 п. 293.8 ст. 293 Податкового кодексу України.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь