ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Не ігноруйте заходів безпеки, бережіть життя

Дата: 24.06.2019 14:02
Кількість переглядів: 260

Щорічно влітку, коли населення Вінниччини, як правило, активно відпочиває у період відпусток та канікул, загострюється проблема його травмування на обладнанні електромереж. Найчастіше це стається зі споживачами, які при знеструмленні їх же приватних садиб чи будинків (квартир) намагаються самовільно провести роботи на електрообладнанні з метою відновлення електроживлення. Ігнорування елементарного звернення до спеціалістів, зокрема, диспетчерів районних електромереж та бригади електромонтерів і призводить до ураження струмом.
В управлінні та в структурних одиницях АТ «Вінницяобленерго» постійно ведеться робота щодо профілактики травмування сторонніх осіб на електрообладнанні. Видаються статті у формі звернення до громадян в районних газетах, транслюються телесюжети, звучать сповіщення на радіо. Також в усіх районних електромережах створено «Куточки споживачів» з відповідною інформацією. Аби запобігти електротравматизму серед дітей, спеціалістами електромереж щорічно проводяться заняття у загальноосвітніх навчальних закладах, де навчають школярів і вчителів основ електробезпеки
Тож не зайвим буде ще раз нагадати про елементарні правила безпеки. Їх мають знати і дорослі, і діти!
1. Електричний струм, проходячи крізь тіло людини, насамперед, вражає центральну нервову систему. Внаслідок цього порушується робота серця й органів дихання, що найчастіше призводить до смерті. У випадку ураження людини струмом необхідно, насамперед, швидко відімкнути джерело електроживлення та викликати спеціалізовану допомогу медиків і енергетиків. До моменту їхнього прибуття – негайно розпочати надання долікарської допомоги потерпілому шляхом штучного дихання, яке слід проводити упродовж тривалого часу (декілька хвилин), до повного відновлення самостійних та глибоких дихальних рухів грудної клітки. Тож шановні споживачі, будьте обережними у разі виявлення обірваних проводів повітряних ліній (ПЛ). Підходити до них ближче 8 метрів - смертельно небезпечно!
2. При виявленні обірваних або провислих проводів ПЛ, відкритих дверей трансформаторних підстанцій (ТП) або інших ушкоджень електричних мереж – не будьте байдужими, негайно телефонуйте черговому диспетчеру районних електричних мереж. Забороняйте дітям гратися поблизу ТП, проникати всередину цих споруд, підніматися на опори ПЛ або зривати ягоди і фрукти з дерев, які виросли під або поблизу ПЛ - все це загрожує їхньому життю!
3. При виявленні фактів розкрадання проводів з ПЛ або кольорового металу чи іншого обладнання з ТП, (а такі факти непоодинокі й підпадають під кримінальну відповідальність), інформуйте електричні мережі або право-охоронні органи. Як правило, подібні випадки закінчуються трагічно для розкрадачів, не кажучи вже про знеструмлення споживачів та заподіяну матеріальну шкоду.
4. Не ігноруйте правил поводження з побутовими електроприладами, які всі ми щоденно використовуємо і які є нашими надійними помічниками в роботі та під час відпочинку. Навіть пошкоджена електрична розетка або ізоляція проводу електропраски чи пилососу може стати причиною нещасного випадку – трагедії і горя, виправити яке буває запізно.
Електрична енергія повинна слугувати людям, покращувати умови їх праці і життя, бути надійним помічником – за умови безпечного її використання!
ПАМЯТАЙТЕ:
Повітряні лінії електропередач та трансформаторні підстанції є джерелом підвищеної небезпеки для життя людей і тварин!
Не проникайте в трансформаторні підстанції!
Не усувайте самовільно пошкодження в електроустановках!
Не прив’язуйте дроти, мотузки до опор електропередач для сушіння білизни!
Не прив’язуйте до опор електропередач 10/0,4 кВ тварин з метою випасу!
Не дозволяйте дітям влаштовувати спортивні майданчики під дротами повітряних ліній 10/0,4 кВ!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь