ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Необхідно законодавчо унеможливити підкуп виборців – Президент

Дата: 30.07.2015 09:23
Кількість переглядів: 350

Необхідно законодавчо унеможливити підкуп виборців – Президент
Президент наголошує на необхідності негайної розробки доповнень до виборчого законодавства, які б унеможливили підкуп голосів виборців та забезпечити чесне проведення місцевих виборів 25 жовтня.
Під час робочої поїздки до Львівської області у виступі перед громадою у оперному театрі Львова Глава держави зазначив: «Багато хто мене умовляв, що не можна проводити вибори в умовах війни. Я твердо сказав, що Україна повинна мати легітимну владу. Ми провели президентські і парламентські вибори, на яких Український народ показав свою відповідальність і мудрість. І я впевнений, що розуму, мудрості і відповідальності вистачить Українському народові і для місцевих виборів».
Президент наголосив на важливості спільних дій щодо унеможливлення підкупу виборців. «Я впевнений, що зараз треба негайно підготувати доповнення до виборчого закону, які перекриватимуть будь-які лазівки для принизливого обміну голосів на гречку, чи іншу їжу, чи гроші. Це один з найважчих злочинів, і ми маємо нарешті продемонструвати, що злочинці, в тому числі і за ці злочини, будуть притягнуті до відповідальності і опиняться у в’язниці», – сказав Петро Порошенко.
Президент відзначив надзвичайну важливість місцевих виборів 25 жовтня, в тому числі, і тому, що нарешті розпочинається процес передачі повноважень і фінансових ресурсів місцевим громадам, що передбачено конституційною реформою з децентралізації, яка була ним ініційована. «Я – першій український Президент, який приймає рішення делегувати частину повноважень, що стосуються соціально-економічного розвитку, територіальним громадам: повноваження, владу і гроші. Влада має бути на відстані витягнутої руки для того, щоб громада і суспільство мали можливість контролювати і ефективно впливати на цю владу», – сказав Петро Порошенко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь