ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Нев’янучий вогонь поетового серця»

Дата: 19.10.2016 15:43
Кількість переглядів: 238

18 жовтня 2016 року в м. Тульчині, в стінах гостинної районної бібліотеки відбулася літературна конференція, присвячена 160-річчю від дня народження І.Франка та 100-річчю з дня його смерті за темою «Тобі, мислителю, присвячується». Із вітальним словом до учасників заходу звернулася Соловей Н.З.- методист відділу освіти Тульчинської РДА учитель української мови та літератури Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст.№1, яка зазначила, що постать І.Франка легендарна, багатогранність його таланту – дивовижна. В одній особі поєдналися поет, прозаїк, драматург, перекладач, літературний критик, історик, філософ, фольклорист, мовознавець, етнограф. І.Франко жив і творив, випереджаючи час. Велика філософія життя, зображена у його творах, до кінця ще не вивчена. Як актуально і сьогодні звучать слова Каменяра, як не вистачає нам Великого Мойсея.
Змістовну літературно – музичну композицію «Нев’янучий вогонь поетового серця» підготували учителі української мови та літератури Мандриш О.С., Марчуковська Л.Г. та представили учні НВК ЗШ І- ІІІст.№3-гімназії ім. О.С.Пушкіна м.Тульчина: Мороз Владислав, Пасічник Віктор, Польова Ірина, Дідик Катерина:
Франкова доля – колос серед поля,
Що не хиливсь від грому, блискавиць,
Франкова мрія – у тернах лілея,
Прекрасна й чиста, наче небеса,
Шаліє смерч чи крутиться завія-
Вона до зір далеких воскреса…
«Я єсть мужик, пролог, не епілог…»- такою була тема літературно – музичної композиції, яку підготували учні Тульчинської ЗШ інтернат- ліцею під керівництвом учителя української мови та літератури Погребняка П.Я.
Про світову велич Великого Каменяра розповів учасникам конференції голова Тульчинського літературно- мистецького обєднання «Оберіг» Ю.Хмелевський, прочитав власні вірші про українського генія. Маловідомі сторінки життя поета висвітлила учитель української мови та літератури Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст.№1 Шимкова Н.А. Виступ на тему :«Соборницький та державницький аспект у творчості І.Франка» підготували учителі української мови та літератури Кирнасівської ЗШ І- ІІІ ст. Сегеда Г. М., Паламарчук К.О. Цікавим та пізнавальним було повідомлення учителя української мови та літератури Журавлівської ЗШ І- ІІІст. Германової Л.А. на тему: «І.Франко і вишиванка».
Працівник бібліотеки Трембовецька О.Л. підготувала тематичний перегляд літератури про І.Я.Франка та його виданих творів.
Творчість І.Франка – це животворна цілюща криниця для кожного з нас. Україна може перед усім світом пишатися такою геніальною людиною.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь