ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Об’єднання територіальних громад: обговорення триває

Дата: 29.05.2015 15:35
Кількість переглядів: 256

Фото без опису

28 травня 2015 року в м. Тульчині, в залі засідань будинку рад та райдержадміністрації відбулося громадське обговорення питань добровільного об’єднання територіальних громад Тульчинщини за участю народного депутата України Івана Спориша, депутатів Вінницької обласної ради Василя Подоляна і Олега Новіцького, директора Департаменту регіонального економічного розвитку Вінницької облдержадміністрації Олександра Якубика, голови райдержадміністрації Миколи Підболячного, голови районної ради Олексія Авраменка, першого заступника голови райдержадміністрації Віталія Побережника, депутатів місцевих рад, міського, селищних, сільських голів, керівників підприємств, установ і організацій, структурних підрозділів райдержадміністрації, районної ради, представників партійно-громадських формувань, районних ЗМІ, широкої громадськості.

У вступному слові голова райдержадміністрації М.Підболячний наголосив на важливості широкого і фахового обговорення даного питання про адміністративно-територіальну реформу, націлену на майбутнє країни за європейським зразком.

Далі доповідав перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Побережник про особливості впровадження законодавства «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Зокрема, обгруновано проект об’єднання наявних 26 громад навколо адміністративних центрів: Тульчин, Кирнасівка, Шпиків, Заозерне. «Реформи потрібні, бо вони неминучі» - резюмував виступаючий.

У жвавому обговоренні взяли слово депутати обласної ради О.Новіцький і В.Подолян, депутати районної ради М.Яськов і М.Колібабчук, депутати міської ради В.Бондар, Л.Хаврак, Ю.Швейбиш, В.Процепко та ін.

Представник облдержадміністрації О.Якубик фахово і толерантно відповів на ряд запитань учасників зібрання.

Народний депутат України І.Спориш теж звернувся до аудиторії: «Для нас сьогодні об’єднання громад – це лише перші кроки. Є досить успішні обговорення по окремих районах області». Він нагадав про підготовку нового Закону про місцеві вибори: «Децентралізація влади відбудеться», засудив прояви корупції у вищих державних органах, серед правоохоронців і т.п.

Підсумки підвів голова райдержадміністрації, закликаючи всіх активних жителів району, незалежно від посад і соціального статусу, неформальних лідерів громад долучатися до обговорення і роз’яснювальної роботи, адже це надзвичайно важливе питання нашої життєдіяльності сьогодні та на значну перспективу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь