ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Обговорення проекту змін до Конституції України

Дата: 13.06.2014 17:27
Кількість переглядів: 254

Фото без опису

На виконання резолюції Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В. Гройсмана від 26 травня 2014 року № 19618/0/1-14 до Плану заходів з проведення обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади 30 травня 2014 року затверджено склад організаційного комітету і план заходів з проведення в нашому районі обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади.
Основні заходи заплановані на червень – вересень поточного року. Зокрема, обговорення має проводитися у формі нарад, бесід, дискусій, консультацій, «круглих столів», з розміщенням тематичних матеріалів у районних ЗМІ. До речі, на офіційному сайті Тульчинської райдержадміністрації є окремий розділ «Конституційна реформа» з відповідними матеріалами. Всі пропозиції та ініціативи, якщо вони виникатимуть під час громадського обговорення, мають бути опрацьовані для подальшої передачі на адресу облдержадміністрації. Для цього створено тематичну робочу групу в райдержадміністрації з опрацювання пропозицій (контактні телефони – 2-35-34, 2-35-94). Важливим елементом організації обговорення визначено розміщення у бібліотеках та державних установах інформаційних стендів (куточків) з порівняльним аналізом статей діючої Конституції України та статей проекту змін до неї.
Пропозиції підготовлені з метою реалізації реформи місцевого самоврядування, Концепцію якої було схвалено Урядом України 1 квітня 2014 року. Необхідність таких змін обумовлена тим, що саме Конституція визначає основи системи влади, і без відповідних змін провести реформу неможливо.
Ключові зміни стосуються розділів ІХ (Адміністративно-територіальний устрій) і ХІ (Місцеве самоврядування), які викладені в новій редакції. Пропонуються також деякі зміни в розділи IV (Верховна Рада), V (Президент України), VI (Кабінет Міністрів. Інші органи виконавчої влади). Таким чином, корекції підлягають статті 85, 116, 118, 119, 132, 133, 140 – 144.
5 червня 2014 року голова облдержадміністрації А.Олійник розпорядженням № 289 «Про організацію проведення обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади» окреслив коло відповідної роботи для органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, державних установ і громадських формувань області. 10 червня 2014 року під час проведення головою райдержадміністрації Г.Роспутною апаратної наради за участю голови районної ради О.Авраменка, керівників (представників) структурних підрозділів райдержадміністрації, інших державних органів, районних ЗМІ проведено обговорення змісту запропонованих змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади.
Наразі до обговорення запрошуються всі зацікавлені об’єднання громадян, фахівці з конституційного права за сприяння районних засобів масової інформації.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь