ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Облікові картки платника податків паспортизували

Дата: 30.07.2013 16:14
Кількість переглядів: 335

За інформацією управління ІТ та обліку платників Головного управління Міндоходів у Вінницькій області віднедавна всі громадяни мають право внести до свого паспорту номер облікової картки платника податків, названого у народі „ідентифікаційним кодом”. Це за власним бажанням кожен українець може зробити у будь-який час. Варто лише звернутися до податкової інспекції Міндоходів за місцем проживання з відповідним проханням. Відмітка проставляється на сьомій, восьмій або дев’ятій сторінці паспорта.
Така законодавча норма, визначена ст. 70.10 Податкового кодексу України, спрямована на покращення обслуговування платників податків. У першу чергу, вона стане корисною тим, хто вирішив звернутися за послугами до банківських установ, наприклад за відкриттям або закриттям рахунку. За наявності відмітки у паспорті, банк зможе ідентифікувати особу без документа, що засвідчує реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі.
Зауважимо, з метою забезпечення реалізації окремих норм Податкового кодексу України, постановою правління НБУ від 12.11.2003 №492. внесено відповідні зміни до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземній валютах.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь