ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Обслуговування пенсійних рахунків установами уповноважених банків

Дата: 11.06.2015 09:42
Кількість переглядів: 390

Фото без опису

Шановні пенсіонери , у попередніх публікаціях ми неодноразово розповідали про переваги отримання пенсії через вкладні рахунки відкриті в установах банків.

Органи Пенсійного фонду пильно слідкують за тим, щоб пенсійні виплати було своєчасно перераховано до установ банків та зараховано протягом доби на вкладні рахунки пенсіонерів. Якщо цей термін порушено то до банківських установ застосовуються фінансові санкції. Наприклад банкові виставляють штрафи в розмірі несвоєчасно зарахованих коштів. Якщо до Пенсійного фонду надходять скарги від пенсіонерів про їх неналежне обслуговування в тому чи іншому банку, або у фонду є претензії щодо неналежного виконання умов угоди між банком та фондом, такі зауваження обліковують, і за критичної їх кількості банк може й не пройти конкурсний відбір. Адже Пенсійний фонд довіряє оперувати пенсійними коштами далеко не всім банківським установам, а лише тим хто пройшов жорсткий контроль за всіма належними критеріями.

Вкотре наголошуємо, що вибір банку зі списку тих, що пройшли конкурс, є особистою справою пенсіонера. З переліком уповноважених банків людина може ознайомитись в територіальному відділенні Пенсійного фонду. Нині в Тульчинському районі їх є сім: ВАТ „Ощадний банк” ; Райфайзен банк „АВАЛЬ”; „Приват Банк”; АТ „УКРСИББАНК” ; КБ „Правекс банк” ; ПАТ „Промінвестбанк”; банк „Хрещатик”.

Нагадуємо, що як отримувати свої гроші (на пошті чи у відділені банку) пенсіонер вирішує сам, людину ніхто не може примушувати у виборі способу отримання своєї пенсії! Тим паче, громадянин має змогу в будь-який момент змінити спосіб отримання пенсії вибравши інший банк, або перейти на обслуговування до поштового відділення зв’язку.

Однак важливо пам’ятати, що тільки-но пенсійні кошти потрапляють на особистий рахунок пенсіонера в установі банку, вони втрачають статус пенсії, і рахуються вже як банківський вклад - кошти до яких Фонд немає стосунку, крім випадків коли кошти були зайво перераховані після смерті пенсіонера.

Якщо банк визнано неплатоспроможним на основі висновків НБУ та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, співпраця Пенсійного фонду з таким банком припиняється, але і важелів впливу на такий банк Пенсійний фонд немає. Однак занадто переживати з цього приводу не варто. Ваші кошти нікуди не дінуться, їх у будь-якому разі поверне Фонд гарантування вкладів. Єдине, що така процедура зазвичай затягується.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь