ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Оформлення всіх гуманітарних вантажів, які надходять в Україну, здійснюється у рамках діючого законодавства

Дата: 24.09.2014 10:03
Кількість переглядів: 291

Державна фіскальна служба України офіційно заявляє, що всі процедури митного оформлення гуманітарних вантажів, які надходять в Україну, здійснюється виключно у рамках діючого митного законодавства.
Оформлення вантажів гуманітарної допомоги митницями ДФС України здійснюється протягом 4 годин за умови наявності рішення про визнання таких вантажів гуманітарними, пред’явлення товарів та подання в установленому порядку митної декларації і всіх необхідних документів.
Нагадуємо, що рішення про визнання вантажів гуманітарною допомогою приймається Міністерством соціальної політики України. Державна фіскальна служба України, у свою чергу, митне оформлення таких товарів здійснює першочергово відповідно до діючого законодавства.
За наявності адресата „гуманітарки” в Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги, такий вантаж не затримується на кордоні, а у першочерговому порядку направляється в митниці за місцезнаходженням їх одержувачів та передаються останнім на тимчасове зберігання. Митне оформлення такого вантажу здійснюється після отримання всіх необхідних дозволів та документів.
Загалом протягом січня-серпня 2014 року в Україну було ввезено понад 13 тис. тонн гуманітарного вантажу. Загальна сума ввезеного товару склала понад 41 млн. дол. США.
Зокрема, найбільше “гуманітарки” протягом 2014 року було ввезено в Україну з Німеччини, США, Нідерландів – 4,7 тис. тонн, 1,7 тис. тонн, 1,5 тис. тонн відповідно.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь