ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Особливостей припинення обов’язку подання декларації з акцизного податку

Дата: 14.09.2015 16:49
Кількість переглядів: 399

Фото без опису

Тульчинське відділення Немирівської ОДПІ, інформує платників акцизного податку щодо особливостей припинення обов’язку подання декларації з акцизного податку. Нагадаємо, що згідно з Податковим кодексом України (далі – ПКУ), платники податків зобов’язані подавати до контролюючих органів в порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів (пп.16.1.3 п.16.1 ст.16 ПКУ). При цьому платник податків зобов’язаний за кожний встановлений Податковим кодексом звітний період, в якому виникають об’єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він являється (п.49.2 ст.49 ПКУ).
Також платники, які мають діючі (у тому числі призупинені) ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією, яка підлягає ліцензуванню згідно із законодавством, зобов’язані за кожний встановлений звітний період подавати декларації незалежно від того, чи проводили такі платники господарську діяльність у звітному періоді.
Отже, якщо платник здійснює діяльність, яка не ліцензується, тобто у нього відсутні діючі (в т.ч. призупинені) ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією та у звітному періоді у такого платника не виникли об’єкти оподаткування, або не появились показники, що підлягають декларуванню, такий платник у такому звітному періоді не зобов’язаний подавати декларацію з акцизного податку.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь