ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пам’яті героя

Дата: 08.07.2015 09:26
Кількість переглядів: 395

Фото без опису

Під такою назвою 3 липня 2015 року в Тульчинському краєзнавчому музеї відкрито виставку художника Матущака Віталія Володимировича (живопис, графіка). Виставка присвячена пам’яті сина – Юрія Матущака – бійця батальйону «Дніпро – 1», який загинув в Ілловайському котлі, захищаючи цілісність нашої держави. Указом Президента України П.Порошенка за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Юрія Віталійовича Матущака нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).
Художник, Віталій Володимирович Матущак, проживав у м. Донецьку, працював в рекламному бізнесі, в оформленні інтер’єрів та художньому ковальстві. Учасник художніх виставок в Донецьку, Львові, Харкові. Останнім часом працював в Донецькому театрі опери і балету ім. А.Солов’яненка художником декораційного та бутафорного цехів. В зв’язку з військовими діями в Донецьку переїхав жити на Вінниччину.
На перзентацію виставки в музеї приїхали викладачі Донецького державного університету, на історичному факультеті якого навчався свого часу син художника Юрій Матущак. Даний вуз на сьогодні базується в м. Вінниці.
Тут також зібралися художники нашого міста, інтелігенція, друзі художника. На виставці представлені роботи, виконані на Вінниччині, тими матеріалами, які були доступні художнику.
Щирі та теплі слова подяки за сина-патріота, звучали від усіх присутніх.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь