ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пам’ять про Голодомор – в наших серцях

Дата: 25.11.2013 15:54
Кількість переглядів: 329

Фото без опису

23 листопада 2013 року, в рамках проведення загальнодержавних заходів у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932 – 1933 років в Україні, в м. Тульчині відбувся мітинг-реквієм за участю першого заступника голови райдержадміністрації Віталія Івановича Побережника, голови районної ради Олексія Петровича Авраменка, міського голови Валерія Михайловича Весняного, службовців органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представників трудових колективів підприємств, установ і організацій, громадсько-партійних формувань, районних ЗМІ та ін.
Тематична програма, підготовлена фахівцями Тульчинського училища культури, яскраво і емоційно донесла глядачам весь трагізм і актуальність минулої епохи. У своєму виступі голова районної ради О.Авраменко підкреслив: «Верховна рада в листопаді 2006 року визнала голод 1932-1933 років на Україні – геноцидом українського народу. Голодомор – одна із важких тем сьогоднішнього дня. Разом з тим, коли ми хочемо дбати про майбутнє, маємо перш за все подбати про власну історію. За останні роки відроджена пам'ять про трагічні сторінки історії України забила в набат в книгах пам’яті, спогадах очевидців, телепередачах, пам’ятниках, що стає певним очищенням нашої національної свідомості. Сьогодні ювілейні роковини Голодомору 1932-33 років вшановують у сорока семи країнах світу. В цей траурний день, разом із світовою спільнотою схиляємо голови перед десятками мільйонів українців та їх нащадками, які стали жертвами неоголошеної війни проти власного народу. Сьогодні, 23 листопада по Україні буде запалено мільйони свічок в пам’ять про замучених голодом співвітчизників. Лише така позиція – позиція пам’яті і вшанування – гарантує неможливість повторення трагедій в майбутньому».
Спогадами про Голодомор 1932 – 1933 років поділилася пенсіонер Галина Феодосіївна Семенюта. Звернувся до присутніх також протоієрей Тульчинсько-Брацлавської єпархії отець Роман (Рудаков); він відслужив панахиду за померлими. Після завершення заходу всі учасники зібрання пішою ходою відвідали парк «Пам’ять», де поклали вінки і квіти до меморіальних знаків жертвам голодоморів та політичних репресій в Україні.
Протягом 22 – 23 листопада подібні заходи з ініціативи місцевих рад відбулися в територіальних громадах району.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь