ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Парламент ухвалив внесені Урядом зміни до пенсійного законодавства

Дата: 06.03.2015 12:02
Кількість переглядів: 236

Фото без опису

Верховна Рада ухвалила внесений Урядом України проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» №2212.

Однією з ключових вимог іноземних кредиторів було підвищення пенсійного віку з 60 до 65 років. Проте завдяки спільний позиції членів Уряду та народних депутатів вдалося зняти цю вимогу. Підняття пенсійного віку не відбувається.

Уряд спільно з Парламентом також домігся, аби пенсії нижчі за 1423 гривень взагалі не підпадали під оподаткування.

Також за пропозиціями Уряду і народних депутатів і комітетів прийнято рішення не передбачати обмеження пенсій для військовослужбовців – осіб рядового і начальницького складу, а також працівників відповідно Міністерства оборони, головного управління розвідки, Міністерства внутрішніх справ, всіх силових органів, які сьогодні залучені в проведенні антитерористичної операції. Окрім того, не піднімається трудовий стаж для працівників шкідливих виробництв.

Для таких працюючих пенсіонерів як судді, прокурори, народні депутати, інших чиновників, тепер поставлено вибір: або ти працюєш і отримуєш заробітну плату, або ти спеціальний пенсіонер і отримуєш пенсію. Спецпенсіонери позбавляються права отримувати заробітну плату і пенсію одночасно. Це європейський підхід. Таким чином ми ідемо на омолодження і державного апарату, і суддівського, і прокурорського корпусу.

Та для звичайних пенсіонерів застосовуватися такі заходи не будуть. Здійснювати виплату пенсії працюючим пенсіонерам будуть у розмірі 85 відсотків (лише для тих, у кого пенсія вище 1423 грн. на даний момент), але не нижче розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Ставити звичайних пенсіонерів перед вибором – чи пенсія чи зарплатня, буде несправедливо в нинішніх економічних умовах.

Прийнято рішення про застосування цього закону лише протягом 2015 року.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь