ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Партнерство України та Німеччини досягло безпрецедентного рівня довіри – Президент України та Канцлер Німеччини

Дата: 31.01.2017 10:20
Кількість переглядів: 259

Фото без опису

Президент Петро Порошенко висловив задоволення тим, що динаміка україно-німецьких відносин на вищому рівні є дуже високою. «Сьогодні це десятий візит і наша десята зустріч з пані Канцлером. Символічно, що наша зустріч відбувається під час 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та Німеччиною. Наголошую на тому, що за цей період наше партнерство досягло безпрецедентного рівня довіри», - сказав Петро Порошенко під час спільної з Федеральним канцлером Німеччини зустрічі з представниками ЗМІ.
Глава Української держави наголосив, що у цьому зв’язку як ніколи потрібне лідерство Німеччини: «Лідерство, яке здатне об’єднати Європу. Бо Європа має протистояти тим викликам, які зараз існують. Європа має залишатись єдиною».
Президент зауважив, що коли у нього запитують чого, в першу чергу, потребує Україна від Європейського Союзу, він дає дуже просту відповідь – нам потрібна єдність Європейського Союзу і солідарність з Україною.
«На сьогоднішній день ключове питання чи зможе Європейський Союз консолідувати свою єдність на основі примату міжнародного права та демократичних цінностей», - зазначив він.
Президент повідомив, що перед переговорами з Канцлером Німеччини мав зустріч з представниками німецьких компаній, велика кількість яких працюють зараз в Україні. «Мені було приємно почути їх оцінку суттєвого покращення інвестиційного клімату в Україні, задоволення тим, що різко зростає обсяг нашої співпраці, обсяг прямих німецьких інвестицій в українську економіку», - зазначив Петро Порошенко та додав, що нині обсяг німецького експорту та українського імпорту збільшився майже на 20%. «Мені приємно констатувати, що німецькі підприємці відчувають себе як вдома в Україні», - зазначив Президент.
Глава держави повідомив також, що під час переговорів проінформує Канцлера Німеччини про позитивні тенденції макрофінансової стабілізації та позитивні процеси економічного зростання в Україні.

«Ми обговоримо якнайшвидшу реалізацію тих домовленостей, які є в України з ЄС. Це і завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, і завершення процесу надання українцям безвізового режиму, і завершення надання Україні макрофінансової допомоги, і інших проектів, які є між ЄС, Німеччиною та Україною», - зазначив він.
Президент також висловив сподівання «на зміцнення енергетичної солідарності, енергетичної співпраці між Україною та Німеччиною» та обговорення спільних підходів щодо таких проектів як «Північний потік-2» і Opal.
«Впевнений у тому, що наше партнерство на сьогоднішній день є багатообіцяючим. Німеччина є одним із ключових торгівельних партнерів для України в світі, тому ми маємо надати нового імпульсу низці проектів в економічній та інвестиційній сферах. Ми чекаємо німецьких інвесторів під час процесу приватизації, яка розгорнута цього року в Україні», - також наголосив Президент.
Глава держави запросив Федерального канцлера Німеччини відвідати Україну з офіційним візитом у зручний час.
Канцлер Німеччини Ангела Меркель зазначила, що між двома країнами сформувалися тісні взаємини. «За останні 2,5 роки ця дружба стала ще міцнішою. Ми хочемо продовжувати цю співпрацю в атмосфері довіри. Ми хочемо допомагати Україні словом та ділом», - наголосила вона.
Ангела Меркель також привітала проведення реформ в Україні. «Вітаю реформи, які зараз проводяться в Україні. Непроста програма з МВФ, Україна виконала всі вимоги. Ми підтримуємо і вітаємо кроки з реформування Української держави», - зазначила Канцер Німеччини. Вона запевнила в подальшій допомозі Україні з боку Німеччини.
Ангела Меркель також наголосила, що незважаючи на непрості часи та реформи, Україна демонструє економічне зростання. Зокрема, за її словами, нині в Україні функціонує 1200 підприємств з німецьким капіталом. Вона нагадала, що восени минулого року була заснована спільна торгово-промислова палата, і німецький експорт до України за перші 3 квартали 2016 року зріс майже на 17%.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь