ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Переваги веб-порталу "Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану"

Дата: 19.01.2016 12:36
Кількість переглядів: 259

З метою підвищення ефективності роботи відділів державної реєстрації актів цивільного стану та якості обслуговування громадян у сфері державної реєстрації актів цивільного стану Міністерством юстиції на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.06.2015р. № 669-р. з 07 вересня 2015 року запроваджено пілотний проект, завдяки якому фізичні особи можуть подавати заяви до відділів державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет з використанням веб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану»
Станом на сьогоднішній день до пілотного проекту у Вінницькій області залучено відділ державної реєстрації актів цивільного стану Вінницького міського управління юстиції.
Веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану», адреса якого dracs.minjust.gov.ua, є офіційним сервісом щодо подачі заяв або звернень у сфері державної реєстрації актів цивільного стану та є доступним усім користувачам мережі Інтернет.
Через веб-портал фізична особа може подати до відділу державної реєстрації актів цивільного стану наступні заяви: про державну реєстрацію шлюбу, про державну реєстрацію розірвання шлюбу, про державну реєстрацію зміни імені, про внесення змін до актового запису цивільного стану, їх поновлення та анулювання, про повторну видачу свідоцтв та витягів з державного реєстру актів цивільного стану громадян, або звернення щодо їх формування.
Вищенаведені заяви повинні містити електронний цифровий підпис фізичної особи або бути підписаним під час її особистого звернення до відділу державної реєстрації актів цивільного стану.
Подання до відділів ДРАЦС звернень щодо заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет не звільняє від необхідності особистого звернення користувача до відділу та подання ним документів, передбачених законодавством.
Водночас, даним програмним забезпеченням передбачена можливість здійснювати сплату державного мита за послуги у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, плату за послугу щодо видачі витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян , а також оплату платних послуг, які надаються відділами державної реєстрації актів цивільного стану.
Використаннявеб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» якомога більшою кількістю громадян сприятиме належній організації роботи відділів ДРАЦС з ефективного та оперативного їх обслуговування, у тому числі зменшенню черг через можливість для громадян відвідувати відділ у призначений для них час.
Автор: ГУЮ у Вінницькій області

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь