ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Під час державної реєстрації підприємці зможуть обирати зручну для себе систему оподаткування

Дата: 14.03.2014 11:04
Кількість переглядів: 325

Рано чи пізно кожна людина замислюється про відкриття власного бізнесу, але лише небагато знають з чого необхідно розпочати. Для тих, у кого є непереборне бажання займатися своєю справою буде корисною інформація, які сьогодні є можливості у фізичної особи для скорочення власного часу при реєстрації підприємницької діяльності.
Державну реєстрацію здійснюють органи Укрдержреєстру. Для оформлення заявки вам необхідно підготувати наступні документи:
  • Заповнена реєстраційна картка за формою № 10;
  • Квитанція про сплату реєстраційного збору за проведення державної реєстрації. На сьогоднішній день сума збору складає 34 грн. Сплатити можна в будь-якому банку України, а потрібні реквізити для оплати отримати у державного реєстратора;
  • Довідка про надання ідентифікаційного коду.
Зібрані документи можна самостійно віднести державному реєстратору або надіслати в електронному вигляді. Якщо ви збираєтеся подавати документи особисто, то потрібно взяти з собою паспорт. Для надсилання заяви в електронному вигляді вам потрібно отримати ключі електронного цифрового підпису .
З 1 січня 2014 року набрали чинності Закони України "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців" та "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо реєстрації осіб , як платників податків".
Відповідно до внесених до цих законів змін під час реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців державному реєстратору одночасно із заповненою реєстраційною карткою підприємець може подати заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування або про добровільну реєстрацію, як платника податку на додану вартість за формою, затвердженою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику. Ці заяви долучаються державним реєстратором до відповідної реєстраційної справи. І разом з відомостями з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи/фізичної особи – підприємця до відповідного органу доходів і зборів передається електронна копія заяви щодо обрання спрощеної системи оподаткування та/або реєстраційної заяви про добровільну реєстрацію як платника податку на додану вартість, виготовлена шляхом сканування, якщо такі заяви були подані як додаток до реєстраційної картки. Останнє , що необхідно буде зробити , це зареєструвати у податковому органі книгу обліку доходів і витрат.
Станом на початок березня поточного року на обліку у Тульчинському відділенні Немирівської ОДПІ уже перебувають 3379 підприємців, з них 1492 обрали спрощену систему оподаткування обліку та звітності.
Принагідно, звертаємо увагу тих громадян, які сьогодні , користуючись діючим мораторієм на перевірки малого підприємництва , здійснюють підприємницьку діяльність без дозвільних документів і наполегливо радимо не зволікати з оформленням своєї діяльності відповідно до норм чинного законодавства.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь