ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Під час Міжнародного Шевченківського свята письменники відвідали Тульчинщину

Дата: 29.05.2018 10:28
Кількість переглядів: 405

Фото без опису

Упродовж 24 - 26 травня в області відбулося Міжнародне Шевченківське свято "В сім'ї вольній, новій", яке, до речі, минулого разу було на Вінниччині 27 років тому - в травні 1991 року! 25 травня наш район відвідала делегація митців зі всіх куточків України та зарубіжжя: керівник групи - поетеса і перекладач Руслана Мельничук, польська поетеса і мистецвознавець Божена Боба-Дига, український поет і Шевченківський лауреат Анатолій Кичинський з м. Херсон, українська поетеса і прозаїк Ганна Кревська з Полтавщини, українська поетеса Сніжана Вечорка з м. Суми, казахський письменник і науковець Рустем Жангожа.
Делегацію урочисто зустріли на кордоні Немирівського і Тульчинського районів. Митці разом з керівництвом району взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку в Тульчині. Далі в конференц-залі адміністративного будинку районної ради та райдержадміністрації відбулася зустріч-бесіда письменників з головою райдержадміністрації райдержадміністрації Миколою Підболячним, заступником голови районної ради Надією Григорьєвою, заступником Тульчинського міського голови Аллою Поваляєвою та іншими посадовцями.
Після огляду палацу Потоцьких та екскурсії по місту делегація спілкувалася з місцевими митцями РЛМО «Оберіг», педагогами і творчою молоддю в районній бібліотеці. Спілкування тривало півтори години - позитивних вражень було багато! «Оберегівці» подарували гостям свої авторські книги та колективну збірку з нагоди Кобзаревого свята (містить 33 твори 13 авторів).
Ознайомлення з культурною спадщиною району продовжилося для гостей в с. Тиманівка, звідки гості повернулися до м. Вінниці. Райдержадміністрація дякує всім, хто допоміг достойно зустріти митців на Тульчинській землі!
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь