ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Питання щодо вибухів на складах боєприпасів під Калинівкою розглядалось першим на 24 сесії обласної Ради 7 скликання

Дата: 28.09.2017 14:13
Кількість переглядів: 225

Фото без опису

Сьогодні, 28 вересня, про стан ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із вибухами на військових складах боєприпасів у м. Калинівка, поінформував депутатів облради перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.
«Ситуація на даний момент залишається досить непростою. Проте, слід зазначити, що спільними, навіть героїчними діями військових та підрозділів ДСНС вдалось локалізувати пожежу – станом на цю хвилину немає активного полум’я. Окремі вибухи час від часу виникали через високу температуру , яка ще зберігається в осередку займання, проте вони вже не несуть тієї загрози, яка була ще добу назад»,- запевнив посадовець.
Він також відзначив злагоджену роботу протягом доби усіх служб і відомств, задіяних у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а також органів місцевого самоврядування – Калинівської РДА, сільських голів, міської ради м. Вінниці. волонтерів: «Саме завдяки їх діям, вже через дві години вдалось евакуювати першу хвилю місцевого населення із 5-кілометрової зони ураження - це 23 тис. мешканців Калинівського району, які були відвезені на безпечну відстань (понад 25 км). протягом минулої доби для усіх людей було організовано гаряче харчування, надано теплий одяг, засоби зв’язку тощо. Зранку було евакуйовано ще понад 4 тисячі громадян, а також оперативно вивезено пацієнтів центральної районної лікарні, усім хворим, які там перебували продовжують надавати медичний супровід у лікарнях м. Вінниці»,- зазначив Андрій Гижко.
Керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації також повідомив, що після локалізації вибухів на військових складах, люди, яких було евакуйовано, почали самостійно повертатися у свої домівки.
«Ми поки що просимо місцевих мешканців утриматися від швидкого повернення до своїх осель. Там з учорашнього дня працюють сапери та вибухотехніки. 22 бригади,а це більше 100 осіб. Маємо надію, що після обіду буде завершено обстеження 5-кілометровї зони і вони зосередять свої зусилля на складах боєприпасів. Після обіду додатково повідомимо щодо повернення місцевих мешканців», - зазначив Андрій Гижко.
Тим, хто все ж ризикує передчасно повертатися додому, в облдержадміністрації просять повідомляти ДСНС щодо будь-яких підозрілих предметів, які зустрічатимуться на шляху, або на території домогосподарств.
«Мешканці можуть зателефонувати до державної служби надзвичайних ситуацій і повідомляти, якщо вони бачать у своїх домогосподарствах якісь незрозумілі предмети, або залишки боєприпасів. Туди одразу виїжджають вибухотехніки та сапери. На цю годину вже надійшло 78 звернень до вибухотехніків і вони виїхали на місце. По мірі обстеження території, буде дозволено мешканцям повертатися до свої домівок", - уточнив посадовець.
За його словами, Вінниччині у скрутний час надають допомогу представники Нацполіції і Національної гвардії із 5-ти областей України. Було застосовано особливі засоби пожежогасіння – 6 важких пожежних танків, пожежна авіація, яка здійснила 19 скидів води, значно понизивши градус температури на місці загоряння.
На території, звідки було евакуйовано населення, здійснюються заходи по запобіганню грабежу та мародерству: «Протягом останніх 2 днів працювали 275 працівників Національної поліції, які знаходились безпосередньо в населених пунктах і контролювали ситуацію, щоб не було грабежів. Тому хотів би усіх заспокоїти, ситуація абсолютно контрольована».

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь