ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Платники податків Тульчинщини знайомились із порядком електронного адміністрування ПДВ

Дата: 17.07.2015 16:28
Кількість переглядів: 286

Фото без опису

Своєчасне інформування платників податків про новації в законодавстві сприяє попередженню та уникненню порушень податкового законодавства. 15 липня в приміщенні Тульчинського відділення Немирівської ОДПІ відбувся семінар, на якому було розглянуто особливості впровадження системи електронного адміністрування податку на додану вартість.
Зі вступним словом до присутніх звернувся заступник начальника Немирівської ОДПІ Лілія Пастушенко, акцентувавши увагу на потребі надання кваліфікованих консультацій та інформування платників податків, а отже створення плідного діалогу податківців із представниками бізнесу.
Провідні спеціалісти податкової служби повідомили, що 1 липня 2015 року система електронного адміністрування ПДВ запрацювала на постійній основі. Тепер для реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних платник податку повинен мати достатню суму податкового кредиту, підтверджену зареєстрованими в ЄРПН «вхідними» податковими накладними, сплатою ПДВ при імпорті товарів та (за недостатності таких сум) коштами на його рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ.
Акцентована увага на те , що реєстрація податкових накладних в ЄРПН можлива лише за наявності на електронному рахунку платника так званого «ресурсу». Цей «ресурс» може бути збільшений на суму середньомісячного розміру податку на додану вартість, яку платник задекларував та сплатив до бюджету за останні 12 звітних місяців або за 4 квартали. Така сума підлягає щоквартальному перерахунку в автоматичному режимі. На збільшення «реєстраційної» суми також вплине наявність на інтегрованих картках платника помилково або надміру сплачених грошових зобов’язань з ПДВ. Ця «переплата» автоматично зарахується на електронний рахунок суб’єкта господарювання.
Для полегшення в обрахуванні неохідної суми податку , на яку платник має право зареєструвати податкові накладні – платник може звернутись за Витягом з системи електронного адміністрування ПДВ на відповідну дату, в якому знайде всі необхідні дані.
Податківці ознайомили учасників семінару з новою системою штрафів у випадку несвоєчасної реєстрації в ЄРПН податкових накладних. А також підсумували, що система електронного адміністрування ПДВ запроваджена з метою запобігання зловживань шляхом незаконного отримання відшкодування ПДВ із бюджету.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь