ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Податківці провели сеанс «гарячої лінії»

Дата: 17.02.2017 15:04
Кількість переглядів: 224

Фото без опису

Днями у Тульчинському відділенні Немирівської ОДПІ провели чергову "гарячу лінію" з питань декларування доходів громадян, отриманих у 2016 році.
Під час сеансу телефонного зв'язку громадяни отримали індивідуальні вичерпні відповіді на запитання. Наведемо ряд запитань, з якими громадяни звертались до фахівців найчастіше.
Питання Галина, жителька м.Тульчина:
«Я звільнилася з роботи держслужбовця 15 лютого 2016 року. Тоді я подала декларацію, включаючи час цієї роботи. Зараз працюю на приватника, але мені з попередньої роботи подзвонили і просять декларацію за весь 2016 рік. Чи передбачено за це якусь відповідальність? Я ж уже не працюю на державу, нащо ще одна декларація?»
Відповідь:
Згідно чинного законодавства, якщо особа працювала на державній службі впродовж минулого року, то до 1 квітня такий громадянин зобов’язаний подати декларацію за 2016 рік. За неподачу передбачена адміністративна відповідальність.
Питання - Анатолій:
«Яка застосовується податкова база при продажу майна , що знаходилось у власності менше 2 років
Відповідь:
Нерухоме майно, яке знаходиться у власності менше 3 років, при реалізації підлягає оподаткуванню. Громадяни, які при продажу не сплатили податок, мають задекларувати такі доходи. Податок нараховується, спираючись на довір купівлі-продажу, але не нижче експертної оцінки майна.
Питання Лариса:
«Чи потрібно подавати декларацію якщо громадянин здає свою квартиру в оренду
Відповідь:
При здаванні в оренду майна можуть бути різні випадки. Якщо доходи не були оподатковані в джерелах виплати, їх необхідно вказати в декларації.
Слід розуміти, що майно можна здавати в оренду податковому агенту, тобто юридичній особі, або фізичній особі-підприємцю, або ж - не податковому агенту, тобто фізичній особі. Якщо мова іде про перших – податок і так сплачено, якщо громадянин здав в оренду майно не податковому агенту, то він зобов’язаний по закінченню року подати декларацію і заплатити податок.
Питання :«Доброго дня! Планую подарувати сину квартиру. Підскажіть, окрім мита, має бути і якесь оподаткування для сина? »
Відповідь:
Якщо такі подарунки роблять члени сім'ї першого ступеня споріднення, то вони оподатковуються за нульовою ставкою оподаткування. Такий громадянин може не подавати декларацію, або подавати, але податок буде 0%. У всіх інших випадках – нараховується ПДФО – 5% та військовий збір-1,5%
Питання:
«Чи обов’язково мати підтверджуючі документи про понесені витрати, коли подаю декларацію на податкову знижку?»
Відповідь:
На вимогу контролюючого органу, платники податку зобов'язані пред'являти документи і відомості, пов'язані з виникненням доходу або права на отримання податкової знижки, обчисленням і сплатою податку, та підтверджувати необхідними документами достовірність відомостей, зазначених у податковій декларації з цього податку.
Враховуючи вищевикладене, фізична особа, яка зобов'язана подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи, відповідно до вимог Податкового кодексу України, або має право скористатися податковою знижкою, повинна на вимогу контролюючого органу надати разом із такою декларацією довідку про отримані у звітному році доходи, застосованих соціальних податкових пільг та суму утриманого податку.
Питання Ольга Іванівна:
«Донька вчиться в університеті, на платному, хто — я, чи вона має подати декларацію, аби отримати податкову знижку? Дякую. »
Відповідь:
Податкову знижку отримує той, хто платив, має за попередній рік доходи і сплачував податок з доходів фізичних осіб.. Якщо за навчання дитини платить мама, вона подає декларацію. Дочка подає, якщо вона отримує доходи , тоді знижку отримує вона.
Питання -Дмитро:
«Маю 2 гектарі землі, вирощую там капусту, цибулю , буряк і продаю це все на базарі. Чи треба задекларувати ці доходи, подавати декларацію?»
Відповідь:
Доходи отримані від реалізації сільськогосподарської продукції, отримані на власних землях податком не обкладаються. Для того, щоб не платити податки, такі особи мають взяти в сільській раді довідку, що продукція вирощена на своєму підсобному господарстві. На сьогодні багато громадян отримують такі довідки. Якщо це підприємницька діяльність, на постійній осонові – треба платити податки.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь