ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Податківці роз’яснили, як оподатковувати ПДФО прощену суму кредиту

Дата: 14.04.2016 13:50
Кількість переглядів: 251

Фото без опису

Податківці нагадали, що прощена сума кредиту оподатковується ПДФО, якщо її сума перевищує 50% мінімальної зарплати. При цьому кредитор має повідомити боржника про прощення боргу. У разі якщо боржника не повідомили, кредитор виконує функції податкового агента.

При цьому звільнено від оподаткування ПДФО суму боргу, прощену кредитором у порядку, передбаченому законом щодо реструктуризації зобов’язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, що отримані на придбання єдиного житла (іпотечні кредити). Але звільнення діє тільки до доходів з 01.01.2016 та за умови набрання чинності Закону України «Про реструктуризацію зобов’язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, що отримані на придбання єдиного житла (іпотечні кредити)».

Також звільнено від оподаткування ПДФО суми, прощені (анульовані) кредитором у розмірі різниці між основною сумою боргу за фінансовим кредитом в іноземній валюті, визначені за офіційним курсом НБУ на дату зміни валюти зобов’язання за таким кредитом з іноземної валюти у гривню, та сумою такого боргу, визначеною за офіційним курсом НБУ станом на 01.01.2014. Також не оподатковують ПДФО проценти, комісії та/або штрафні санкції (пеня) за такими кредитами. Таке звільнення працює стосовно фінансових кредитів в іноземній валюті, непогашених до 01.01.2014.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь