ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Податковий брифінг

Дата: 12.02.2015 09:47
Кількість переглядів: 266

Фото без опису

Протягом двох днів поспіль в приміщенні Тульчинського відділення Немирівської ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області відбулися чергові брифінги за участі заступника начальника – начальника відділення Лілії Пастушенко . Відкриваючи зустріч із представниками районних ЗМІ, вона зазначила, що забезпечення балансу у відносинах з платниками податків - один із важливих напрямків роботи фіскальної служби. А представники засобів масової інформації слугують саме тією ланкою, яка будує і підтримує такі відносини. Насамперед , увагу присутніх було звернуто на зміни, які з 1 січня 2015 року зазнав Податковий кодекс України у зв’язку з прийняттям законодавчих змін щодо податкової реформи. Основною темою брифінгу стало обговорення одного із найважливіших нововведень у податковому законодавстві «Податкового компромісу» та звичного уже для громадян «Декларування доходів». Пропонуємо читачам газети ознайомитись з тезами виступів Лілії Пастушенко з заявлених питань.
Податковий компроміс - одне із важливих нововведень у податковому законодавстві
«17 січня 2015 року набув чинності Закон України від 25.12.14 року № 63-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу.
Починаючи з 17 січня поточного року, ті платники податку на прибуток та податку на додану вартість, які в минулому користувалися певними „тіньовими схемами” та ухилялися від сплати податків, мають можливість через подання уточнюючих розрахунків виправити такі „помилки”, сплативши до бюджету лише 5% від нарахованих податкових зобов’язань, а 95% будуть вважатись погашеними. Це механізм податкового компромісу з державою, законодавчо узгоджений та прийнятий і зрозумілий для кожного платника.
Ця процедура дозволить платникам у рамках закону уникнути фінансової, адміністративної та кримінальної відповідальності за заниження податкових зобов’язань з податків на прибуток та додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року, з урахуванням строків давності у 1095днів. Тому , платники податків з метою застосування податкового компромісу мають право подати уточнюючі розрахунки або заяви в термін з 17.01.2015 по 16.04.2015 року», - зазначила Лілія Пастушенко.
Декларування доходів за 2014 рік
Щороку з 1 січня по 1 травня триває кампанія Декларування доходів, під час якої громадяни звітують перед державою про минулорічні доходи шляхом подання декларації та сплати, зазначеної в ній, суми податку. І для того, щоб цей процес був максимально зручним , в органах Державної фіскальної служби визначено основні напрями роботи в рамках кампанії стосовно донесення до широкого кола платників норм податкового законодавства. Зокрема, щочетверга протягом усієї деклараційної кампанії оголошено проведення сеансів телефоного зв”язку „гаряча лінія”, а щосереди - семінарів-практикумів з фізичними особами, під час яких на конкретних прикладах розглядатиметься порядок заповнення декларацій про майновий стан та доходи.
Для того, щоб громадяни могли у зручний для них час звернутися до регіональних органів Державної фіскальної служби за допомогою щодо заповнення декларації або подати вже складену декларацію про доходи керівництвом затверджено графіки чергування працівників, які прийматимуть декларації не лише у робочі, а й у вихідні дні та в вечірні години , запроваджено спеціальний режим роботи центрів обслуговування платників на період кампанії декларування : у будні робочий день продовжено до 20 -00 год., а у суботу Вас раді будуть бачити з 9-00 до 16- 00 години.
Вже не перший рік громадяни мають змогу подавати річну Декларацію про майновий стан і доходи у електронному вигляді та заощадити свій час. Для користування послугою платникові необхідно мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються Державною фіскальною службою безкоштовно.
Додаткову інформацію щодо декларування можна отримати за адресою м. Тульчин , вул .Леніна , 51, Центр обслуговування платників або за номерами телефонів 2-24-54 та 2-33-30 .

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь