ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Погляд у минуле очима сучасників

Дата: 27.11.2018 15:25
Кількість переглядів: 344

Фото без опису

2018 рік – знаменний у історії Соборної України: ми відзначаємо 100 років Української революції. Перечитуємо чотири Універсали, осмислюємо постаті Революції – і бачимо стільки подібного у сучасних подіях. Тому і зібралися вчителі історії району та ОТГ у Кирнасівській ЗШ I-III ступенів 22 листопада 2018 року на районний семінар, де розглядали тему «Українська революція 1917-1921 років: 100 років боротьби»
З вітальним словом до учасників семінару звернувся головний спеціаліст Тульчинської РДА, член Всеукраїнської спілки письменників, голова літературно-мистецького об’днання «Оберіг» Хмелевський Ю. М., який підкреслив значимість революції 1917-1921 років та читав власну поезію про ті події, зокрема представив вірш про Героїв Крут, учасників Революції Гідності та бійців АТО.
Методист районного відділу освіти, молоді і спорту Тульчинського РДА Соловей Н. З.підкреслила значущість обговореної проблеми, визначила пріоритети діяльності творчої групи, що досліджує події 1917-1921рр. на Тульчинщині, вказала на важливість досконалого вивчення цієї непростої теми десятикласниками.
Про особливості роботи навчального закладу та роботу кафедри вчителів історії та правознавства розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи Паламарчук К. О.
Учитель історії та права Жорновецька В. І. презентувала роботу кабінету історії та права.
Учасники семінару ознайомилися з дидактичними матеріалами, презентаціями, відеороликами, лепбуками. Валентина Іванівна провела майстер-клас «Використання ІКТ на уроках історії та правознавства». Учителі історії стали активними учасниками кейс-уроку «Я – громадянин України». Вони надзвичайно емоційно, творчо працювали в групах над створенням карти «Я - громадянин України».
Вразила учасників семінару виставка «Українська революція: історія у світлинах», на якій були представлені художня література, портрети видатних діячів революції, тематичні газети.
Директор школи, вчитель історії Дерун Т. В. разом з одинадцятикласниками цікаво та змістовно провела інтерактивну гру «Українська революція 1917-1921 років: 100 років боротьби». Діти продемонстрували глибокі знання з даної теми, вміння орієнтуватися в історичних подіях, працювати в команді.
Емоційною була екскурсія до шкільного краєзнавчого музею історії села (завідувач музеєм Лещик Н. І.) та художнього музею ім. І. Д. Коваля (завідувач музеєм Михайлишена Л. В.).
Родзинкою семінару стала літературно-музична композиція « 100 років боротьби за свободу та незалежність України» (вчитель історії Дерун Т. В.).
Учасники семінару, забувши про повсякденні турботи, перейнялися подіями столітньої боротьби. Адже саме сьогодні ми маємо, як ніколи, проявити свою любов до рідної України: хто мудрим словом, хто добрим ділом, хто піснею, хто молитвою. А від учителів історії залежить, як будуть знати історію наші діти, якими громадянами виростуть, хто в недалекому минулому творитиме нашу українську історію.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь