ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Понад дванадцять тисяч Тульчинських пенсіонерів очікують підвищення пенсій вже з 1 жовтня

Дата: 28.09.2017 14:42
Кількість переглядів: 250

Фото без опису

Вже другу осінь поспіль пенсіонери Тульчинщини, як і всі українці, очікують на анонсоване Урядом осучаснення своїх пенсійних виплат. У минулому році розраховували на наповнення бюджету Пенсійного фонду України коштами від легалізації заробітних плат. Однак, суттєве зниження ставки єдиного соціального внеску не дало такого ефекту.
Підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень та інші зміни до законодавства вже з травня місяця поточного року показали наявність певного ресурсу, адже головним джерелом наповнення бюджету ПФУ є внески від фонду оплати праці. Так, за січень - серпень 2017 року, сума власних надходжень від сплати єдиного соціального внеску до бюджету Тульчинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області складає 136 343,6 тис. грн.,сума власних надходжень від сплати єдиного соціального внеску до бюджету ПФУ у Вінницькій області зросла майже на мільярд, у порівнянні з минулим роком, і склала 2 605,3 млн.грн.. По Україні власні надходження зросли на 27,6 млрд. грн. Тож кошти на таке омріяне підвищення в державі є. Ще на початку літа Уряд подав законопроект №6614 про пенсійну реформу до Верховної Ради, який 13 липня було прийнято у першому читанні.
В подальшому, після проведення засідань чисельних робочих нарад, зустрічей з народними депутатами, представниками Уряду, міністерств та громадських організацій, опрацьовано 2144 поправки до законопроекту від 82 народних депутатів та підготовлено його до розгляду Верховною Радою в другому читанні. В очікуванні минув минулий тиждень, адже даний законопроект є одним з найважливіших. Наслідки його прийняття відчує кожен українець. Хтось вже цього року, а хтось в майбутньому.
В вересні місяці кількість звернень до Тульчинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області, як на особистий прийом, та на телефон «гарячої лінії», збільшилась в порівнянні з минулими місяцями. Питання, з якими звертаються громадяни, стосуються проведення перерахунків пенсій, що мали відбутися з 1 жовтня та змін в пенсійному законодавстві для майбутніх пенсіонерів.
У Тульчинському районі 17102 пенсіонери отримують пенсію за нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Тобто, їх пенсії підлягатимуть осучасненню.
В результаті проведеного перерахунку – осучаснення - пенсії будуть збільшені у 12 912 пенсіонерів, або у 71% від чисельності осіб, пенсії яких підлягають перерахунку. Розмір підвищення розрахується індивідуально для кожного пенсіонера за матеріалами пенсійної справи. Отож, звертатися додатково до Тульчинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області не потрібно. За попередніми розрахунками близько 41відсотка пенсіонерів Тульчинщини можуть очікувати на підвищення до 200 грн., більше 12відсотків - від 200 до 500 грн. та три тисячі шісот сорок сім - отримають свої пенсійні виплати більшими на суму від 500 до 3000 грн.
Внаслідок проведеного перерахунку, середній розмір пенсії збільшиться приблизно до 18% (на даний час він складає 1594 грн. 00 коп.).
При цьому, видатки на виплату пенсій у зв’язку із проведенням осучаснення зростуть приблизно на 5011,63 тис. грн.
Окрім того, Уряд пропонує з 1 жовтня 2017 року збільшити прожитковий мінімум для непрацездатних громадян з 1312 до 1373 грн. В зв’язку з цим, в районі будуть перераховані пенсійні виплати 2879 пенсіонерам.
Також пропонується скасувати 15 відсоткове зниження пенсій працюючим пенсіонерам. Сьогодні на Тульчинщині 2770 таких пенсіонерів, 7 з яких очікує змін до законодавства про зняття обмежень виплат.
Станом на 27 вересня Тульчинським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Вінницької області завершено виплату пенсій за вересень місяць та розпочато нарахування жовтневих виплат.
Однак, таких довгоочікуваних підвищень там не буде.
Наразі, Пенсійний фонд України провів підготовчу роботу для здійснення осучаснення пенсій, програмне забезпечення розроблено та протестовано. Тобто, після ухвалення законопроекту ми готові до його реалізації.
Слово за народними депутатами.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь