ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Попри усі труднощі 2014 року, економіка Вінниччини спрацювала ефективно

Дата: 29.12.2014 16:19
Кількість переглядів: 215

На цьому під час щотижневої оперативної наради з керівниками департаментів та служб регіону акцентував увагу голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник.

Підсумовуючи результати річної діяльності, очільник Вінниччини зазначив, що, незважаючи на усі труднощі, у 2014 році економіка області спрацювала ефективно. Так, за обсягами виробництва сільськогосподарської продукції регіон посідає І місце в Україні, зібрано найбільший урожай зернових – понад 5 млн. тонн, а цукрові заводи області, попри 30 %-ву економію природного газу, виробили 428 тисяч тонн цукру. Серйозні досягнення є і в галузі тваринництва. Одночасно забезпечено стабільну роботу закладів соціальної сфери регіону.

«Можемо вести мову про виконання взятих обласною владою зобов’язань перед громадою Вінниччини. До прикладу, протягом року в регіоні відкрито 12 дитячих садочків при запланованих 10. Також завершуються заходи по переведенню визначених бюджетних закладів на альтернативні види палива: на сьогодні зі 146 об’єктів 119 вже введені в експлуатацію, по решті 27 роботи сьогодні-завтра будуть завершені. У 2015 році ми не повинні зменшувати темпів у цьому напрямку, а докласти усіх зусиль, щоб кожен об’єкт соціальної сфери області мав 2 джерела теплопостачання», - зауважив Анатолій Олійник.

За словами голови обласної державної адміністрації, протягом року вдалося також скоординувати роботу усіх служб на вирішення питань, пов’язаних із вимушеними переселенцями та ситуацією на Сході держави. «Сьогодні ми здійснюємо облік переселених осіб та виплачуємо їм матеріальну допомогу. Оперативно спрацювавши по Новій Греблі Калинівського району, забезпечили можливість компактного проживання для частини переселенців з числа кримськотатарського населення, - відзначив Анатолій Олійник. - Водночас можемо вести мову про те, що обсяг допомоги і військовим, і мирним жителям Сходу, який нам вдалося зорганізувати, є одним з найбільших в Україні. І гадаю, що в 2015 році держава має надати форму нашої участі у відбудові постраждалих територій».

Очільник Вінниччини також зауважив, що подані департаментами пропозиції щодо першочергових завдань на наступний рік нині опрацьовуються і стануть основою відповідного доручення голови ОДА. Відтак подякував керівникам департаментів та служб області за спільну роботу та солідарну відповідальність по стабілізації ситуації в регіоні та вирішенню непростих завдань, що виникали протягом року, і привітав усіх учасників наради з новорічно-різдвяними святами, що прийдуть в Україну вже за кілька днів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь