ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пожежі в природних екосистемах!

Дата: 19.08.2016 15:23
Кількість переглядів: 280

З початку 2016 року у Вінницькій області в природних екосистемах зареєстровано більше 150 пожеж, загалом знищено трав'янистого настилу на площі понад 200 гектарів.
Так, 15 серпня на Вінничині рятувальники ліквідували загорання пожнивних залишків на площі 1,96 га за межами села Кордишівки Козятинського району. Також нещодавно мав місце трагічний випадок, коли при спалюванні стерні загинула людина нашого району.
Так, 31 липня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що за межами с.Одая Тульчинського району на приватній земельній ділянці горить стерня. під час гасіння вогню вогнеборцями було виявлено тіло жінки. Загиблою виявилася власниця земельної ділянки, 61-річна місцева жителька.
Як було встановлено, пенсіонерка вирішила спалити стерню на власній земельній ділянці після збору зернових культур. Жінка не змогла впоратися з вогнем та, злякавшись, що полум’я перекинеться на сосновий ліс, який розташований поруч, розпочала самостійно ліквідовувати загорання лопатою. Надихавшись диму, жінка втратила свідомість та впала у полум’я, в результаті чого отримала важкі опіки.
Здебільшого, основними причинами виникнення пожеж у природних екосистемах є випалювання сухої рослинності, порушення громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках, перебування в лісових масивах і на торфовищах.
Пожежі в екосистемах можуть мати негативні наслідки не лише для навколишнього середовища, але й для людей: вогонь може перекинутися на будівлі, знищити лінії електропередач, газо- та нафтопроводів, лісові насадження. Тож, шановні громадяни! Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає Вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. В першу чергу, не випалюйте суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь