ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Працівники Міндоходів разом з платниками вивчали основи трансфертного ціноутворення

Дата: 17.12.2013 16:21
Кількість переглядів: 274

За ініціативи Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка протягом листопада-грудня п.р. по усій України організовано проведення безкоштовних інформаційних семінарів для платників податків щодо законодавства про трансфертне ціноутворення.
Черговий 5-ий семінар відбувся а приміщенні Вінницької ОДПІ і зібрав близько 180 учасників не тільки з Вінниччини, а також з Хмельницької та Житомирської областей. Від «великих платників податків » Тульчинщини у цьому заході прийняла участь головний бухгалтер ТОВ «Інтер Фуд» Валентина Кучевська.
Відкрив кущовий семінар начальник Головного управління Міндоходів у Вінницькій області Геннадій Федик, який у своєму виступі зазаначив, що законодавство щодо державного регулювання трансфертного ціноутворення існує в усіх країнах Організації економічного співробітництва та розвитку. В Україні Закон має сприяти боротьбі з одним з найбільш масштабних способів мінімізації оподаткування, через який з-під оподаткування у нашій державі виводиться близько 100 млрд. грн. щорічно. Здійснюється це, перш за все, через реалізацію вітчизняної продукції за заниженими цінами пов'язаним особам (тобто переважно в межах однієї фінансово-промислової групи) в країни з більш низьким податковим навантаженням, ніж в Україні.
Присутні на семінарі заступник начальника відділу Департаменту координації нормотворчої та методологічної роботи з питань оподаткування Таміла Ларіна та працівник Департаменту податкового ти митного аудиту Євген Курілов проінформували присутніх про основні норми законодавства про трансфертне ціноутворення, роз’яснили методику визначення контрольованих цін, зупинилися на особливостях формування звітності.
Закон, який набрав чинності з 1 вересня 2013 року, зобов'язує всіх великих платників податків з оборотом від 50 млн грн на рік, а також платників податків, що здійснили великі операції, подавати звіт про контрольовані операції, до 1 травня року, наступного за звітним, засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог закону щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису. При цьому, податковий контроль за трансфертним ціноутворенням передбачає застосування Міністерством доходів і зборів України системи заходів щодо встановлення відповідності цін в операціях між пов’язаними особами рівню ринкових цін. У Вінницькій області таких платників налічується близько 40.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь