ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент нагородив службовців Нацгвардії та міліції, які брали участь в АТО

Дата: 09.06.2015 11:36
Кількість переглядів: 330

Президент Петро Порошенко вручив державні нагороди дев'ятнадцяти військовослужбовцям Національної гвардії України та працівникам Міністерства внутрішніх справ, які брали участь у антитерористичній операції на Сході України. Глава держави подякував славетним представникам української міліції і Нацгвардії за подвиг, який вони здійснюють кожного дня, наближаючи перемогу, – як на передовій, так і всередині країни.

«Сьогодні ми нагороджуємо найкращих, хто продовжує традиції героїв України, демонструє, як треба захищати Батьківщину, боротися за Україну», – наголосив Президент.

Глава держави зазначив, що міліціонери та військовослужбовці тепер не лише захищають порядок всередині країни, але й є надійним заслоном від ворога на передовій. «Кожен з вас служить, не просто захищаючи громадський порядок, як це було раніше. Тепер своєю службою ви захищаєте мир, суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави», – сказав Петро Порошенко.

«Коли ворог намагається розпочати терористичну війну в глибині України – вся надія на вас. Коли через лінію розмежування сунуть наркотики, контрабанда зброї з Росії – ми сподіваємося на ваш професіоналізм. Коли невідомі люди в балаклавах несподівано виникають біля стратегічних об'єктів, провокуючи масовий безлад, дестабілізуючи ситуацію всередині країни – їм перешкоджає ваша залізна витримка», – наголосив Глава держави.

Президент з сумом констатував, що часто ціною такого захисту стає життя службовців. За словами Петра Порошенка, за час проведення АТО загинуло 112 працівників міліції і 154 військовослужбовці Нацгвардії. «Це справжній приклад служіння народові України. Вічна їм слава, шана і наша вдячність», – наголосив Петро Порошенко.

Президент особливо відзначив подвиг лейтенанта Богдана Завади – справжнього командира, який собою прикрив відхід та перегрупування підлеглих, стримуючи натиск бойовиків. Вручаючи Зірку Героя дружині загиблого Тетяні та батькам Валентині Борисівні і Олексію Федоровичу, Петро Порошенко подякував їм за справжнього Героя. «Низький уклін і велика подяка вам за сина і чоловіка. Богдан Олексійович назавжди залишиться в наших серцях. На його прикладі будуть виховуватися майбутні покоління українських воїнів, нацгвардійців, міліціонерів», – сказав Глава держави.

Присутні вшанували пам'ять полеглих хвилиною мовчання.

Президент зазначив, що пріоритетом сьогодні є встановлення миру в Україні, для чого державі потрібна сильна армія, Збройні Сили, спецслужби, прикордонники, потужна і патріотична Національна гвардія та по-справжньому народна міліція, яка користуватиметься шаною і повагою. Саме тому Міністерство внутрішніх справ найближчим часом чекають зміни. Завершується законодавче оформлення початку реформ – буде утворено патрульну поліцію і розформовано ДАІ. «Зміниться все – починаючи від форми і закінчуючи заробітною платнею. Але не зміниться ставлення до славних подвигів», – заявив Глава держави.

Незважаючи на важкі поранення, кожен з тих, хто отримав нагороду з рук Глави держави, побажав самотужки піднятися за нею на сцену. «На мою пропозицію спуститися до зали вони сказали – ні, ми в строю. І я пишаюся такими воїнами», – заявив Петро Порошенко.

Серед нагороджених – полковник-штабіст Володимир Коваль, начальник служби планування відділу оперативного управління штабу Головного управління Національної гвардії України, який 23 серпня минулого року під час виконання завдань поблизу селища Власів Яр Донецької області очолював розвідувально-пошукову групу з виявлення та знешкодження сховищ незаконної зброї сепаратистів у тиловій смузі та осіб, причетних до терористів. Завдяки професіоналізму, рішучим діям полковника Коваля було виявлено два сховища зброї в лісосмузі та затримано 15 посібників сепаратистів-інф?рматорів, причетних до зберігання зброї та підготовки нападу на блокпости поблизу міста Красний Лиман.

Також нагороди отримали лейтенанти-гвардійці Антон Бацько та Юрій Воронін, які 19 липня минулого року під час визволення міста Ясинувата Донецької області від терористів, рухаючись у колоні бронетранспортера, потрапили під шквальний вогонь противника. БТР було підбито, але військові продовжували вести вогонь та знищили БТР та живу силу противника, що дало можливість зайняти визначений рубіж та виконати бойове завдання.

Трое міліціонерів отримали нагороди за геройські дії у січні цього року, коли у складі роти «Світязь» близько трьох діб тримали оборону південної околиці міста Вуглегірськ. Це заступник начальника Управління МВС України в Тернопільській області – начальник кримінальної міліції, полковник міліції Григорій Рубчук, командир роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» Управління МВС України у Волинській області майор міліції Олександр Фацевич, а також старший інспектор взводу №1 роти «Світязь» УМВС України у Волинській області старший лейтенант міліції Ігор Дрючан.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь