ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент обговорив з керівництвом ЄБРР фінансування реформ в Україні

Дата: 26.11.2014 08:53
Кількість переглядів: 301

Фото без опису

Президент зустрівся з делегацією Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) на чолі з Президентом ЄБРР Сумою Чакрабарті.
Президент України подякував ЄБРР за високий рівень підтримки. «Європейський банк реконструкції і розвитку, Міжнародний валютний фонд, Світовий банк та Європейський інвестиційний банк є одними з найбільших інвесторів в Україну в сьогоднішній надзвичайно складній ситуації», – наголосив Президент. Глава держави відзначив позитивний досвід залучення ЄБРР у процес реформ в Україні.
Президент ЄБРР повідомив про розширення діяльності банку в Україні, зокрема про збільшення ресурсів та механізмів співпраці. Кількість проектів для України зросла вдвічі. Він також наголосив на зацікавленості ЄБРР впроваджувати більш довготермінові проекти в конкретних секторах української економіки із залученням схем гарантування кредитів та інструментів сприяння реформам.
Президент Порошенко звернув увагу на потреби відновлення інфраструктури Донбасу та наголосив, що на початку року планується донорська конференція для України.
Президент ЄБРР Сума Чакрабарті висловив готовність допомогти в організації донорської конференції, наголосивши на важливості проведення реформ. «Для донорів та інвесторів важливо побачити втілення реформ, відхід від минулого та застосування найкращих практик», – наголосив він, додавши, що необхідна ефективна боротьба з корупцією та зміцнення інституцій.
Співрозмовники приділили значну увагу реформі банківського сектору, зокрема спільним зусиллям з ЄБРР для побудови стабільної банківської системи. Вони погодились щодо необхідності законодавчих змін, які унеможливили б зловживання у фінансовій сфері та запровадили б прозорі правила гри на фінансовому ринку, зокрема щодо кредитування комерційних банків. При цьому Керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж відзначив високий рівень ефективної співпраці та взаєморозуміння з керівництвом Національного Банку України, а також взаємодії задля реформи фінансового сектору України.
Також співрозмовники обговорили розширення співпраці в енергетичній сфері та довготермінові фінансові механізми для модернізації української газотранспортної системи. Зокрема, Керуючий Директор ЄБРР з питань енергетики та природних ресурсів Ріккардо Пуліті відзначив особливий потенціал українського енергетичного сектору як у його транзитній, так і виробничій складових, зокрема електроенергетики. Він заявив, що Україна може стати великим регіональним енергетичним хабом.
Президент запропонував ЄБРР розглянути можливість фінансової підтримки та кредитування енергетичного сектору у перехідний період реформування.
Директор представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер також повідомив про рішення виділити 1,5 мільйона євро на рік для фінансування офісу омбудсмена, який опікуватиметься питаннями бізнесу. Це питання необхідно законодавчо врегулювати та визначитися з кандидатурою.
Петро Порошенко також підняв питання про відновлення місця України у Раді директорів ЄБРР, яке було втрачене у 2011 році за часів правління Віктора Януковича.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь