ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент призначив директором Національного антикорупційного бюро Артема Ситника

Дата: 20.04.2015 16:05
Кількість переглядів: 293

Президент Петро Порошенко призначив директором Національного антикорупційного бюро Артема Ситника. Глава держави публічно представив нового директора та наголосив, що його завданням є побудова нової інституції, яка продемонструє рішучість України у боротьбі з корупцією.

За словами Президента, найбільш важливою у діяльності новопризначеного директора Антикорупційного бюро є довіра людей. «Не буде довіри – всі зусилля марні», – підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави нагадав, що дев’ять членів Конкурсної Комісії протягом кількох місяців розглянули понад 170 кандидатур і запропонували на затвердження Президента двох претендентів – Миколу Сірого та Артема Ситника. Президент наголосив, що члени комісії приймали рішення незалежно та неупереджено. «Чому це важливо? Бо дев’ять членів комісії представляють і розділяють відповідальність за кандидата, якого вони пропонують Президенту», – сказав Глава держави. Він підкреслив, що призначення глави Бюро є спільною відповідальністю Верховної Ради, Уряду та Президента.

Глава держави зазначив, що закон дає йому на роздуми 10 днів для прийняття рішення. «Прийняв рішення оперативно і підписав Указ про призначення на посаду директора Національного антикорупційного бюро Ситника Артема Сергійовича», – повідомив Петро Порошенко.

За словами Президента, незважаючи на достатньо молодий вік – 35 років, – Артем Ситник має десятирічний стаж слідчої роботи у корупційних справах, «причому розслідувалися корупційні справи не так, як зазвичай робилося в Україні, а вони все ж таки дійшли до суду, і фігуранти цих справ опинилися за ґратами». «Думаю, що саме це має бути критерієм оцінки ефективності діяльності Антикорупційного бюро», – наголосив Петро Порошенко.

Президент повідомив, що у 2011 році, демонструючи незгоду з принципами, які тоді панували в правоохоронних та наглядових органах, Артем Ситник прийняв рішення звільнитися з прокуратури. Глава держави побажав Директору Антикорупційного бюро зберегти твердість характеру.

Президент наголосив, що свідченням ефективності роботи Антикорупційного бюро має стати прогрес в індексі сприйняття корупції Transparency International. Глава держави відзначив, що, за даними опитувань, найбільша корупція – в органах ДАІ, Міністерства внутрішніх справ, податкової служби, земельних ресурсів, пожежників і санепідстанції. «Це структури, на які слід звернути першу увагу», – наголосив Президент, звертаючись до нового Директора НАБУ.

Петро Порошенко також запропонував долучити до роботи Антикорупційного бюро іноземних фахівців. «Сподіваюся, що в команді Директора Антикорупційного бюро знайдеться місце не лише для вітчизняних антикорупціонерів, а й буде запропоновано участь у роботі досвідченим іноземцям, що ще більше дасть нам можливість претендувати на довіру і підтримку з боку світового співтовариства. Для нас це дуже важливо», – сказав Петро Порошенко.

Окремо Глава держави звернувся до бізнесу і всіх українців з проханням не мовчати про конкретні факти зловживання службовим становищем. «Нам дуже складно буде боротися з корупцією, якщо й надалі діятиме принцип мовчання, неповідомлення про конкретні факти корупції. Про них треба розповідати не лише соціологам, а й правоохоронним органам», – підкреслив Президент.

Новопризначений директор НАБУ Артем Ситник повідомив журналістам, що узнав про призначення «п’ять хвилин тому». Він запевнив, що розуміє всю глибину відповідальності. «Перше: цей правоохоронний орган створюється з нуля. Друге: стан боротьби з корупцією починається не те, що з нуля, а з нижчого рівня, і при цьому підслідними цього органу є чиновники вищого рангу», – сказав Артем Ситник. Він зазначив, що «суспільство не буде чекати результати роботи бюро роками».

Директор НАБУ також вважає, що кандидати, які подавалися на цю посаду, можуть бути залучені до роботи у новій структурі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь