ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент: Точність та надійність - те, що сьогодні характеризує українську зброю

Дата: 06.04.2015 10:45
Кількість переглядів: 277

Президент Петро Порошенко відвідав навчальний центр Національної Гвардії України, де оглянув новітні зразки озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва.

Звертаючись до присутніх після огляду техніки, Глава держави наголосив на важливості зміцнення обороноздатності країни. «Незважаючи на те, що ми залишаємось прихильниками мирного розвитку подій, порох треба тримати сухим та маємо забезпечити найвищий рівень боєготовності українського війська», - сказав Президент. І додав: «Ми надолужуємо те, чим 23 роки не займалася держава, відновлюємо те, що 23 роки руйнувалося».

Петро Порошенко зазначив, що для виконання цього завдання підприємства оборонного комплексу працюють на повну потужність: вони виготовляють сучасні бойові модулі, високоточну зброю та налагодили виробництво боєприпасів. «Точність, надійність – це те, що сьогодні характеризує українську зброю», - сказав Президент. Він також зазначив, що безпілотники українського виробництва, системи управління артилерійським вогнем, системи протиповітряної оборони значно посилять ЗСУ.

Глава держави повідомив, що представлені бронетранспортери та броньовані машини виготовляються на Київському, Львівському та Черкаському заводах. За словами Президента, кожен із зазначених заводів готовий поставити на озброєння українському війську більше ніж 100 таких машин. Також, за словами Президента, проводиться підготовка особового складу для використання зазначеної техніки. «Хочемо продемонструвати, що незважаючи на те, що українські ЗСУ жорстко дотримуються режиму припинення вогню, у випадку його порушення нам є чим дати відповідь агресору», - сказав Петро Порошенко. Глава держави також додав, що серед представлених екземплярів і техніка іноземного виробництва, яка була поставлена як допомога Україні від міжнародних партнерів.

Серед зразків озброєння та техніки, які оглянув Президент, були бронетранспортер ЗЕ1, броньовані автомобілі БАРС-8 та БАРС-6, військові автомобілі HMMWV, доукомплектовані бойовими модулями українського виробництва, зенітний ракетний комплекс "Печора-2д", безпілотники "Фурія" та Patriot RVO 10, БПЛА, що є частиною системи управління вогнем артилерії "Сува", ударний БПЛА "Ятаган", полегшений бойовий модуль "ПБМ", автоматичний гранатомет УАГ-40, міномет КБА 48М1 калібру 82 мм, автоматичний гранатомет КБА 117, кулемет калібру 7,62 мм, оперативна портативна гвинтівка, виготовлена на базі АК/АКМ Гопак-61, модернізовані автомати АКСМ-СН та АКМС-СБ, 7,622 кулемет ПКМТ на стійці, снайперські гвинтівки М1 07 А1 калібру 50bmg та MRAD калібру 338lm. Серед представлених екземплярів також детектори металу та оптичні прилади, зокрема: тепловізори, прилади нічного бачення, приціли нічного бачення.

Також зразки озброєння оглянули Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, секретар РНБО Олександр Турчинов та керівники силових відомств


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь