ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент України, Президент Франції та Канцлер Німеччини на тристоронніх переговорах засудили фейкові вибори на окупованому Донбасі

Дата: 12.11.2018 13:58
Кількість переглядів: 214

Фото без опису

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Франції Еммануелем Макроном та Канцлером Німеччини Ангелою Меркель в ході робочого візиту до Французької Республіки.

«У нас відбулася трьохстороння зустріч з Президентом Франції Еммануелем Макроном та Канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Була наголошена тверда позиція щодо засудження виборів (фейкові вибори на окупованій Росією території Донбасу - ред.) і підтримки суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави. Чітко було наголошено про те, що це є брутальне порушення Російською Федерацією взятих на себе зобов’язань в рамках Мінських домовленостей», - повідомив Петро Порошенко під час зустрічі з представниками ЗМІ.

За словами Президента, також було дуже позитивно відмічено відповідальне ставлення України до виконання домовленостей, включно із продовженням на один рік закону про особливий режим місцевого самоврядування і кроки по фіналізації домовленостей про зони розведення.

Глава держави також повідомив, що обговорювалось питання просування пропозицій України щодо запровадження миротворців на окупованій території Донбасу і підтримки позиції України нашими партнерами по Нормандському формату - Німеччини і Франції. Він зауважив, що раніше свою підтримку висловлювали Великобританія, США і багато інших країн.

«На моє глибоке переконання тільки миротворці здатні забезпечити безпековий компонент Мінських угод, припинити обстріли і забезпечити, і примусити якщо хочете, Росію виконувати взяті на себе зобов’язання. Бо марно домовлятися з країною, яка не виконує навіть зафіксовані на папері зобов’язання, під якими стоїть підпис президента або уповноваженого Росією представника, посла. Це точно не прийнятно», - сказав Петро Порошенко.

Президент зазначив, що обговорювалось і питання звільнення політичних полонених, які незаконно утримуються в тюрмах Російської Федерації, в тюрмах в окупованому Криму і термінове повернення до обміну наших героїв, в тому числі військових, солдат, які незаконно утримуються на окупованій території на Донбасі.

Глава держави також зауважив, що з питань, які обговорювались під час зустрічі, лідери Франції та Німеччини зроблять відповідну заяву, яка буде оприлюднена найближчим часом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь