ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент українським дипломатам: Маємо координувати зусилля з іноземними партнерами для вироблення надійного механізму попередження російського втручання у виборчий процес

Дата: 29.08.2018 16:14
Кількість переглядів: 219

Президент Петро Порошенко наголосив, що останні 4,5 роки були непростими, але нині настає один з найбільш критичних періодів – демократичний світ вступає у новий виборчий цикл. Вибори відбудуться в США в листопаді, оновлення Євроінституцій – в 2019 році, наближається виборча компанія і в Україні.
«Уже зараз провідні ІТ-компанії фіксують створення тисяч, десятки тисяч фейкових аккаунтів з російським корінням. Росія готується до нової потужної маніпулятивної кампанії – fake news, підрив стабільності», - наголосив Глава держави під час 13-ї наради керівників закордонних дипломатичних установ України.
Президент підкреслив: «І в мене немає сумніву, що Москва не втратить жодної можливості, щоб дискредитувати наші з вами здобутки, щоб посіяти зневіру серед громадян у завтрашньому дні та втому від європейського вибору. Маємо бути готові дати відсіч. Хоча це завдання і не просте. Маємо вивчити досвід в кожній країні перебування – досвід законодавчий, досвід виконавчий, кроки ефективності».
За словами Петра Порошенка, Росія вже добре набила собі руку на інших країнах, зокрема під час нідерландського референдуму щодо ратифікації угоди про асоціацію, референдуму Brexit.
«Щупальці Москви дуже міцно проникли в соціальні мережі, тримають окремі медіа, є у кіберпросторі. При цьому Кремль уміло прикриває свою підривну діяльність демократичними цінностями та принципами. Уже зараз мусимо шукати шляхи до співпраці з іншими державами та координувати зусилля для вироблення надійного механізму попередження стороннього втручання у виборчий процес та забезпечення вільного волевиявлення наших громадян», - наголосив Президент.
Глава держави закликав особливу увагу звернути на країни, які уже мають відповідні напрацювання. «Зокрема, дуже цікавим є досвід Парижа та Берліна. Прошу відпрацювати можливість залучення німецьких, французьких та американських експертів для підготовки аналогічної законодавчої ініціативи в Україні. Можу наголосити, міжнародна допомога буде нам не зайва. Питання надзвичайно чутливе, оскільки вимагає збереження балансу між вимогами національної безпеки та повагою до демократичних цінностей», - сказав Глава держави.
За його словами, найкращим антидотом проти російської отруйної пропаганди має стати орієнтованість на результат. «Вдячний тим політичним силам, які не дозволили вузькопартійним інтересам взяти гору над інтересами державницькими. Переконаний, новий політичний сезон, який стартує уже через лічені дні, позначиться не менш важливими рішеннями. Зокрема, у сфері боротьби з корупцією, економічних реформ, пожвавлення, і це дуже важливо, співпраці з МВФ, в просуванні мирного процесу на Донбасі та вдосконаленні політики, а вона потребує вдосконалення, деокупації Криму», - наголосив Петро Порошенко.
Президент також закликав українських дипломатів підтримувати дружні відносини з країнами перебування, водночас захищаючи і національні інтереси нашої дежрави.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь