ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про безпеку під час випускних заходів

Дата: 19.06.2018 12:57
Кількість переглядів: 319

Фото без опису

Відділ державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тульчинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує батьків, педагогічний та медичний персонал навчально-виховних закладів щодо безпечної організації проведення випускних вечорів у загальноосвітніх та вищих навчальних закладах.
На порозі чудова та трішки сумна пора – пора випускних вечорів і початку нового дорослого життя випускників загальноосвітніх та вищих навчальних закладів.
Батьки, викладачі, класні керівники зараз в клопотах і думках про те, як влаштувати випускникові незвичайне та яскраве свято, свято, яке залишиться в серці кожного навіки.
Пам’ятайте: головне, свята повинні бути не лише веселими, але й безпечними. Не кожний розуміє - щедрість і гостинність повинна бути поміркованою, не нести шкоди ні організаторам, ні дітям ні молоді.
На жаль, епідемічна ситуація в країні дуже напружена. Більшість випадків інфекційних хвороб, спалахів харчових отруєнь наступає від вживання недоброякісних продуктів харчування, питної води та готових страв, виготовлених як в закладах громадського харчування так і в домашніх умовах.
Досвід попередніх років свідчить, що низька попереджувальна робота серед учнівської молоді, батьківської громадськості, організаторів свят, недостатня поінформованість населення про організацію заходів, пов’язаних із закінченням навчального року, створюють передумови для виникнення негативних проявів на епідемічне здоров’я учасників святкувань. Що в свою чергу може призвести до виникнення як поодиноких випадків харчових отруєнь так і до збільшення кількості постраждалих, тобто спалахів.
Основними причинами спалахів є використання продовольчої сировини сумнівної якості (без документів, які засвідчують її якість), відсутність належних умов для приготування страв, порушення технології приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму, залучення до приготування страв випадкових осіб, які не обізнані з елементарними правилами особистої гігієни, не пройшли медичний огляд та ін.
Тому, щоб Ваші свята залишили після себе лише щасливі спогади, прислухайтесь до порад працівників Держпродспоживслужби:
  • Влаштовуйте свята в закладах громадського харчування, яким ви довіряєте.
  • Поцікавтесь наявністю у обраному закладі громадського харчування результатів лабораторних досліджень якості питної води, яку використовують для приготування страв.
  • Узгодьте святкове меню з адміністрацією закладу.
  • Зверніть увагу на відсутність в меню заборонених та сумнівних страв в епідемічному відношенні (кондитерські вироби з кремами, морозиво, яйця та м’ясо водоплаваючої птиці, низькосортні м’ясні вироби (нижче I сорту), студні, зельци, фаршмаки, гриби, молоко-самоквас, сметана, фляжне молоко, сир м’який без термічної обробки, консерви непромислового виготовлення, солодкі газовані напої, нарізні салати з майонезом, оцтом, сметаною.).
  • Не допускайте вживання м‘ясних і рибних страв виготовлених домашніх умовах (копчення, смаження, в`ялення), не використовуйте консервів домашнього виготовлення (м`ясних, грибних, овочевих).
  • Не допускайте вживання учасниками урочистостей та учнями-випускниками будь-яких алкогольних, слабоалкогольних напоїв, забороняйте тютюнопаління в місцях проведення випускних вечорів.
Наголошуємо, що за невиконання вимог чинного законодавства та можливе ускладнення епідемічної ситуації організатори недоброякісного харчування несуть персональну відповідальність.
Давайте не будемо ризикувати своїм здоров’ям і здоров’ям випускників, а спільними зусиллями організуємо яскраві і незабутні свята для наших дітей.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь