ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про конкурс проектів розвитку територіальних громад області в контексті їх добровільного об’єднання

Дата: 04.03.2016 08:54
Кількість переглядів: 280

Фото без опису

3 березня 2016 року в залі засідань адміністративного будинку Тульчинської районної ради та райдержадміністрації проведено навчальний семінар з питань участі представників місцевих рад району в ХІІІ обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад. В роботі семінару взяли участь голова райдержадміністрації Микола Підболячний, голова районної ради Олексій Авраменко, заступник міського голови, сільські, селищні голови, секретарі виконкомів місцевих рад, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, закладів освіти і культури району, окремих підприємств, установ і організацій, громадські активісти тощо.
Навчальний семінар провів директор регіонального ресурсно-інформаційного центру розвитку громад «Громади Вінниччини» Андрій Кавунець, який розповів про напрямки роботи центру, як структурного підрозділу Асоціації органів місцевого самоврядування Вінниччини. Зокрема, А.Кавунець повідомив присутнім, що головними завданнями центру є системний моніторинг грантових проектів, програм, яких в області налічується 34; допомога та консультування в підготовці цих програм і проектів; сприяння ефективній реалізації грантових програм, які базуються на змішаному фінансуванні. Виступ керівника центру супроводжувався тематичними слайдами зі схемами, таблицями і текстами.
Наступним питанням була консультація на тему «Про добровільне об’єднання територіальних громад області» в контексті реалізації відповідного Закону України. А.Кавунець детально роз’яснив положення Закону зі всіма доповненнями та змінами, що були внесені народними депутатами України, акцентував увагу присутніх представників територіальних громад на державній стратегії децентралізації країни, спроможності діючих і майбутніх територіальних громад, процедурних питаннях об’єднавчих процесів, бюджетних та податкових перевагах для об’єднаних громад, зупинився на статусі сільського (селищного) старости в об’єднаних територіальних громадах та ін.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь