ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про новації в податковому законодавстві розповіли податківці

Дата: 22.09.2015 15:12
Кількість переглядів: 273

Фото без опису

З метою підвищення рівня добровільної сплати податків і зборів до бюджету, забезпечення платників своєчасною та кваліфікованою допомогою щодо дотримання ними норм діючого податкового законодавства, правильності подання податкової звітності та повноті сплати податків до бюджетів всіх рівнів спеціалістами Тульчинського відділення Немирівської ОДПІ проведено семінар-практикум на тему: «Практичне застосування положень податкового законодавства. Новації, запроваджені змінами до Податкового кодексу України. Актуальні питання з обчислення ЄСВ».
На початку семінару до присутніх звернувся очільник районної податкової служби Віталій Чуба, який зазначив, що з 1 вересня 2015 року набрали чинності зміни до Податкового кодексу, внесені Законом України від 17.07.2015 року № 655 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків».
Зазначеними змінами підвищено вартісну межу для віднесення матеріальних активів до основних засобів, визначено обов’язкові вимоги до змісту наказу про проведення перевірки, змінено порядок надання податкових консультацій, умови проведення документальних виїзних перевірок, нарахування пені та особливості застосування штрафних санкцій.
Виступаючий повідомив учасників семінару, що з 1 вересня 2015 року набрав чинності «Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів» затверджений наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015р. №666.
Також, увагу присутніх звернуто на те, що з 15 вересня поточного року вступили в дію нові рахунки для зарахування коштів, які підлягають розподілу за видами загальнообов’язкового соціального страхування.
На семінарі також були розглянуті актуальні питання оподаткування ПДФО, військовим збором, нюанси формування та порядок подання страхувальниками звіту з ЄСВ, подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку тощо.
Про забезпечення платників податків безкоштовними ключами електронного цифрового підпису поінформував головний державний інспектор Куц Михайло Степанович - він запропонував суб’єктам господарювання оцінити переваги сучасних технологій електронного обслуговування.
Наприкінці семінару податківці надали вичерпні та змістовні відповіді на всі питання платників.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь