ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про особливості сплати єдиного податку суб’єктами підприємництва у 2017 році

Дата: 02.03.2017 10:16
Кількість переглядів: 260

Фото без опису

У зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати до 3200 гривень внесено зміни до Податкового кодексу. Тепер для 1-ї групи ставка прив'язується до прожиткового мінімуму. Для 2-ї групи залишається прив'язка до мінімальної заробітної плати. Місцевою радою залишено право самостійно регулювати ставку єдиного податку в максимальних межах - 20%.На даний період всі органи місцевого самоврядування Тульчинського району поновили Рішення про встановлення і справляння місцевих податків і зборів у 2017 році .
Для 1-ї групи платників єдиного податку ставка встановлена у розмірі 10 % від прожиткового мінімуму, що становить 160 гривень - це суб»єкти господарювання , що здійснюють торгівлю на ринках, надають побутові послуги, одноосібно (без залучення найманих осіб), з оборотом не більше 300 тисяч гривень. Порівняно з минулим роком сплата єдиного податку збільшилась лише на 22 грн.
Платники 2-ї групи мають свої особливості: - оборот не більше 1,5млн.гривень на рік та залучення найманих осіб до 10 чоловік.
  • ставка єдиного податку для платників встановлена в розмірі 20% від мінімальної заробітної плати – тобто 640 грн на місяць.
  • Рішенням Тульчинської міської ради від 14 лютого 2017 року №383 для суб»єктів господарювання міста Тульчина , сіл Суворовське, селища Пестеля, сіл.Тиманівки, Дранки, Одаї, Ганнопіль - платників єдиного податку 2-ї групи встановлено ставку в розмірі 12% від мінімальної зарплати, що становить 384 гривень.
Важливо:
У разі здійснення платниками кількох видів діяльності та на територіях більш ніж однієї сільської, селищної, міської ради або ради об»єднаних територіальних громад - застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку для відповідної групи – 20% від мінімальної заробітної плати , тобто 640 грн. Ця норма передбачена Податковим Кодексом України ст.. 293.6 та 293.7.
А тому, у разі виконання всіх умов (один КВЕД і одне місце здійснення діяльності), суб»єкт господарювання міста Тульчина , сіл Суворовське, селища Пестеля, сіл.Тиманівки, Дранки, Одаї, Ганнопіль на підставі форми 20-ОПП (відомості про об’єкти оподаткування платника податків) може застосувати понижену ставку єдиного податку .
Для 3-ї групи платників єдиного податку – розрахунок проводиться щоквартально на підставі Книг обліку та Декларації в залежності від отриманого доходу та становить 5%( без ПДВ) та 3% у разі реєстрації платником ПДВ.
Нагадуємо: до 15 березня можна подати Заяву на перехід СПД з 1 квітня поточного року на застосування спрощеної системи оподаткування та сплати єдиного податку.
Щодо єдиного соціального внеску(ЄСВ) :
  • для платників 1 групи Єдиного податку – 352 грн,
  • для платників 2-3 групи, а також СПД на загальній схемі оподаткування – 704 грн.
За довідками необхідно звертатись у ЦОП Тульчинського відділення Немирівської ОДПІ , каб.№13, вікно №2, або за тел.. 2-24-54

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь