ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про роботу із зверненнями громадян у 2015 році – на щотижневій нараді в райдержадміністрації

Дата: 29.03.2016 12:34
Кількість переглядів: 270

Фото без опису

На адресу райдержадміністрації за 2015 рік надійшло 654 звернення від мешканців району та інших населених пунктів, що на 233 звернення більше (50,3 %), ніж за відповідний період 2014 року. В зверненнях порушено 696 питань, кількість громадян, що звернулися – 2231 чоловіка.
Поштою на ім’я голови райдержадміністрації надійшло 15 звернень, через органи влади, а саме через Державну установу «Соціальний контактний центр» та ОДА - 388 звернень. На особистому прийомі голови районної державної адміністрації та його заступників отримано 227 звернень (34,7%), на виїзних прийомах – 24 звернення.
За даний період позитивно було вирішено 187 питань (26,9 %), зокрема: відповідно до розпоряджень голови райдержадміністрації за зверненнями громадян протягом звітного періоду жителям району було надано нецільову матеріальну допомогу на загальну суму 99556 грн. для проведення складних онкологічних операцій, післяопераційного лікування та придбання ліків, в той же час родинам військовослужбовців відповідно до розпоряджень голови райдержадміністрації виділено 156500 грн., тобто по 500 грн. кожній сім’ї.
Протягом звітного періоду роз’яснено по суті, згідно чинного законодавства України 497 питань, 7 питань знаходяться на контролі.
Протягом звітного періоду найбільше громадян хвилювали питання: соціального захисту, аграрної політики та земельних відносин, діяльності органів місцевого самоврядування та інші.
Збільшилась кількість колективних звернень. До районної державної адміністрації за даний період їх надійшло 38 (18 – 2014 року).
Серед управлінь, відділів, служб району найбільше звернень розглядають:
- управління соціального захисту населення райдержадміністрації – 448 звернень (68,5 %);
64 - юридичний відділ апарату райдержадміністрації (9,8 %);
46 - відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації (7 %);
46 – відділ Держгеокадастру у Тульчинському районі,
25 - управління агропромислового розвитку райдержадміністрації;
25 – Тульчинська ЦРЛ та Центр первинної медико-санітарної допомоги
23 – управління економіки райдержадміністрації;
16 - відділ освіти райдержадміністрації та інші.
Якщо проаналізувати звернення від мешканців територіальних громад району, їх найбільше:
Тульчин – 174;
Шпиків, Шпиківка – 82 (2014 рік -42)
Кинашів, Мазурівка, Нестерварка - 56,
Кирнасівка – 53
Клебань – 26 та ін.
Проблемні питання, що були порушені у 2015 році у наступних територіальних громадах, а саме:
Тульчин:
Мазурівка
Колективне звернення жителів вулиць Миколишена та Прорізної с.Мазурівка щодо реконструкції відрізку дороги 130м.
Відповідно інформації, наданої міською радою в І кварталі 2016р планувалося замовити виготовлення проектно-кошторисної документації на ремонт дорожнього покриття. В 2016 році депутати міської ради не погодили виділення коштів на замовлення проектно-кошторисної документації для проведення ремонту дороги. Відповідно інформації, Кинашівської с/р планується провести грейдерування дороги при настанні сприятливих погодних умов.
Нестерварка
Звернення жителів с. Нестерварка щодо розірвання договору оренди земельної ділянки водного фонду, укладеного між райдержадміністрацією та Неплюєвим С.В. На даний час справа розглядається в судовому порядку…
Кирнасівка, Тиманівка
Неодноразові звернення жителів щодо порушення чинного законодавства при встановлені тарифів на газопостачання ТОВ "Газовик". Райдержадміністрацією було направлено дане звернення до прокуратури Тульчинського району для проведення перевірки викладених у зверненні фактів та вжиття відповідних заходів реагування.
На сьогоднішній день, з даного приводу до голови облдержадміністрації надійшло колективне звернення жителів с.Тиманівка. Відповідно, райдержадміністрацією було направлено листа до Тульчинського відділу поліції для проведення перевірки та вжиття відповідних заходів.
Заозерне
Неодноразові звернення жителів с.Заозерне до облдержадміністрації, обласної ради, Державної установи «Соціальний контактний центр», райдержадміністрації щодо приєднання села Заозерне до м.Ладижин. Відповідно, райдержадміністрацією були надані вичерпні роз’яснення з даного приводу.
Михайлівка
Неодноразові звернення жителів села зі скаргами на колишнього сільського голову Олійника С.С. та проханням щодо усунення його з посади сільського голови. Не зважаючи на те, що в 2015 році пройшли вибори, в 2016 році продовжують надходити колективні скарги щодо дій уже нового сільського голови Ніколаєнка Віталія Вікторовича, так на даний час на контролі райдержадміністрації перебуває звернення депутатів сільської ради та членів кооперативу по будівництву водогону, які звернулися до голови райдержадміністрації та облдержадміністарції щодо надання юридичної оцінки дій сільського голови та проведення перевірки щодо використання коштів призначених на будівництво водогону с.Михайлівка.
Крищинці
Колективне звернення жителів с.Крищинці щодо порушення режиму використання водних об'єктів, які знаходяться в користуванні на умовах оренди у гр. Юревича Володимира Васильовича, в результаті чого виникла проблема місцевого забезпечення водою населення - значне зниження рівня води у криницях. Райдержадміністрація звернулася до Державної екологічної інспекції у Вінницькій області для відповідного реагування. В свою чергу Держекоінспекцією було направлено листа на адресу Тульчинського відділу поліції щодо забезпечення явки гр..Юревича В.В. до інспекції для з’ясування обставин. На даний час інформації від Держекоінспекції щодо вирішення питання до райдержадміністрації не надходило.
Сільниця
Неодноразові звернення жителів с. Сільниця щодо порушення режиму використання водних об’єктів, які знаходяться в користуванні на умовах оренди у гр.. Монастирського О.І.. В 2015 році комісійно за участю голови райдержадміністрації було проведено зустріч зі сторонами конфлікту. Також з метою перевірки викладених у звернені фактів було направлено листа до Державної екологічної інспекції у Вінницькій області щодо проведення перевірки дотримання вимог водного господарства. Сільницькою сільською радою на позачерговій сесії було прийнято рішення про усунення недоліків згідно порушених у заяві питань, а саме забруднення водойми, підвищення рівня води, створення місць для відпочинку та риболовлі та інше
В 2016 році до райдержадміністрації також надійшли колективні звернення жителів с.Сільсниця щодо розірвання договору оренди водного об’єкту з Монастирським О.І., питання знаходиться на контролі.
Бортники:
Звернення Балинської Клавдії Миколаївни щодо проведення ремонту виїзду з вул.. Гагаріна на вул.. Радянська. Відповідно інформації сільської ради на сьогоднішній день питання вирішено позитивно.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь