ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Процедура узгодження цін для контрольованих зовнішньоекономічних операцій

Дата: 25.10.2013 15:08
Кількість переглядів: 324

Фото без опису

Затверджено Порядок узгодження цін у контрольованих зовнішньоекономічних операціях (далі – ЗЕО), за результатами якого укладаються договори, що мають двосторонній або багатосторонній характер, для цілей трансфертного ціноутворення.
З метою проведення оцінки доцільності звернення із заявою про узгодження цін та якісної підготовки документів і матеріалів, необхідних для такого узгодження, великий платник (платники) податків має право звернутися до Міндоходів з листом-пропозицією щодо попереднього розгляду питання щодо проведення процедури узгодження цін. Незалежно від того, чи звертався платник щодо попереднього розгляду або результатів такого розгляду, для проведення процедури узгодження цін до Міндоходів подається заява та визначений перелік документів. При цьому, для прискорення проведення такої процедури сторона контрольованої ЗЕО-нерезидент може розпочати відповідну процедуру з державним органом, уповноваженим справляти податки і збори в державі, резидентом якої вона є, про що інформується Міндоходів.
Після розгляду заяви відбувається спільне обговорення з платником питання щодо порядку визначення цін у контрольованій ЗЕО, про що платник повідомляється за 5 робочих днів до його проведення. У разі досягнення спільної позиції Міндоходів та платника податків щодо предмета узгодження цін та основних положень договору про порядок визначення цін Міндоходів надсилає до державного органу, уповноваженого справляти податки і збори в державі, резидентом якої є сторона контрольованої ЗЕО, запит щодо участі такого органу у процедурі узгодження цін.
Рішення Міндоходів щодо заяви про узгодження цін приймається протягом 6 місяців з дати її отримання. При цьому, визначається строк застосування узгодженого порядку визначення цін, що не може перевищувати 3 календарних років. Крім того, таке узгодження не звільняє платника від складення та подання документації про контрольовані ЗЕО для здійснення податкового контролю.
Втратила чинність постанова КМУ від 22.08.12 р. № 787, яка затверджувала порядок укладення та виконання договорів про ціноутворення для цілей оподаткування.
Постанова КМУ від 17.10.13 р. № 764 набуде чинності з дня опублікування.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь