ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проект «Радіо громад»

Дата: 06.06.2016 08:22
Кількість переглядів: 264

Фото без опису

Останнім часом спостерігається тенденція зменшення обсягів місцевого мовлення та місцевих телерадіоорганізацій. Цьому слугувала низка факторів як фінансового характеру, так і впровадження колишньою Національною радіокомпанією України єдиної сітки мовлення, а також зміна технічного забезпечення мовлення оператором ПАТ «Укртелеком» через збитковість доставки сигналу.
Враховуючи зазначене, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення виступає за розбудову в діапазоні 87,5 - 108 МГц малопотужних передавачів для забезпечення невеликих населених пунктів та територіальних громад програмами суспільного та місцевого радіомовлення, що сприятиме підвищенню інформування населення та його оповіщення.
В зв’язку з цим Національна рада активно запроваджує проект «Радіо громад». Проект передбачає створення мережі малопотужних ФМ-радіопередавачів з метою інформаційного забезпечення територіальних громад. Основні положення проекту:
  1. Територіальні громади мають право на здійснення власного ФМ-мовлення
  2. Суб’єктом ліцензування мовлення громад можуть бути громадські ТРО, що створюються територіальними громадами.
  3. Одна громада має право на 1 канал мовлення. Ліцензування громадських радіоорганізацій здійснюється поза конкурсом.
  4. Мовлення громад здійснюється на принципах суспільного мовлення.
  5. Крім трансляції власного програмного продукту громади можуть мати право транслювати одну з програм суспільного мовлення
Звертаю Вашу увагу, що цей проект відповідає базовим принципам децентралізації управління державою, надання більших повноважень територіальним громадам.
Попередню інформацію щодо проекту можна знайти на офіційній веб-сторінці Національної ради України з питань ТБ і РМ за посиланням: http://www.nrada.gov.ua/ua/publikaciivzmi/28732.html.
Консультацію щодо дій територіальної громади у випадку бажання здійснювати мовлення можна одержати у представника Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у Вінницькій області Мазурика Вадима Станіславовича (м.Вінниця, вул.Соборна, 72, к.308, тел. (0432) 61-15-01.)

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь