ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Протягом поточного року на Вінниччині надане житло шести статусним дітям та особам з їх числа

Дата: 17.12.2013 08:49
Кількість переглядів: 331

Фото без опису

Про це проінформувала начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяна Дорош на прес-конференції щодо захисту прав дітей на Вінниччині, яка відбулася 16 грудня в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.
Розпочинаючи прес-конференцію Тетяна Дорош зазначила на тому, що виконуючи доручення та завдання Президента України Віктора Януковича в області набули нових обертів питання захисту найбільш уразливих верств населення, серед яких захист прав дитини.
Так, станом на 10 грудня 2013 року в області нараховується 2830 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Для порівняння: станом на 01 січня 2013 року їх було – 2916, 2012 рік - 2956, 2011 рік – 3091, 2010 рік - 3216, 2009 рік – 3261. Тобто загальна кількість їх зменшується.
Тетяна Дорош також зазначила, що показники влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування під опіку, піклування, у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу дещо перевищують середні по Україні: 66,3% (1876 дітей) виховується під опікою, піклуванням; 19,5 % (552 дітей) – в 152 прийомній сім`ї та 40 дитячих будинках сімейного типу.
За словами Т. Дорош, розвиток альтернативних форм виховання призвів до збільшення в області прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу. Так, з початку року в області створено 6 дитячих будинків сімейного типу на базі діючих прийомних сімей, 2 новостворених дитячих будинків сімейного типу, 27 прийомних сімей, куди влаштовано 102 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Залишається низьким рівень влаштування дітей до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу з інтернатних закладів.
Загалом в сімейних формах виховання перебуває 2428 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що складає 85,8%. приріст влаштування, в порівнянні з 2012 роком, становить 4,4%
Як зазначила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації: «Реалізація права дитини на сімейне виховання дала новий поштовх до зменшення кількості дітей цієї категорії в інтернатних закладах. В порівнянні з минулими роками кількість дітей, які знаходяться в державних інтернатних закладах, значно зменшилась завдяки наполегливій координуючій роботі служб у справах дітей щодо реалізації права дитини мати сім’ю». Наразі цей показник складає 10,8 % (307 дітей). Із числа посиротілих (344 дитини) у 2013 році лише 10 були направлені в інтернатні заклади. Із загальної кількості посиротілих дітей 26 набули статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, вже перебуваючи в закладі.
«Злагоджена робота всіх структур на реалізацію права дитини виховуватись в сім'ї має позитивні результати», - наголосила Тетяна Дорош.
Вона зазначила, що на сьогоднішній день в області усиновлення громадянами України є пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування. Так, впродовж 2013 року в області усиновлено 74 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, (з них: 52 – громадянами України, 22 дітей - іноземними громадянами).
Окрім того, проводиться постійний аналіз забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, житлом. Станом на десяте грудня 2013 року із загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 2189 – мають житло на праві власності, праві користування. Юридично не мають житла ні на праві власності, ні на праві користування 641 дитина, з них – 43 гостро потребують житла.
Протягом 2013 року надане житло 6 статусним дітям та особам з їх числа. В 2013 році виділено 155 тис. грн. з районних бюджетів та 125,5 тис. грн. з місцевих бюджетів сільських та селищних рад на придбання житла дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування.
За рахунок опікунів, вихователів 64 статусним дітям відремонтовано квартири, житлові будинки. Найбільша кількість таких дітей у Вінницькому (40) та Теплицькому (9) районах. За рахунок прийомних батьків відремонтовано будинки двом статусним дітям (Чернівецький р-н).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь