ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Районна служба у справах дітей звітує

Дата: 16.12.2013 16:57
Кількість переглядів: 283

На виконання соціальних ініціатив Президента України В.Януковича основним завданням служби у справах дітей райдержадміністрації є здійснення заходів, спрямованих на захист прав та законних інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Станом на 01.12.2013 року на території нашого району проживають та виховуються 320 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які охоплені заходами ССД, з них:
в сім’ях опікунів (піклувальників) - 4 дитини;
в прийомних сім’ях – 6 дітей;
в Тульчинській школі-інтернат-ліцей -38 дітей;
в Тульчинському обласному будинку дитини - 23 дітей;
в Ладижинському дитячому будинку інтернаті - 67 дітей;
в сім’ях усиновителів – 15 дітей.
ССД створено та здійснюється ведення банку даних про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, потенційних усиновителів, опікунів, батьків-вихователів та прийомних батьків. Станом на 01.12.2013 року всього на первинному обліку ССД перебувають 169 дітей, які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в т.ч.:
- 108 дітей з їх числа знаходяться на сімейних формах виховання;
- 37 дітей перебувають у школах-інтернатах
- 3 дітей за медичними показниками перебувають в інтернат них закладах соціального захисту;
- 5 дітей влаштовані до Тульчинського обласного будинку дитини, стосовно 2 дітей готуються документи на влаштування в сімейні форми виховання, а 3 перебувають за станом здоров'я;
- 12 дітей навчаються у професійних училищах та вищих навчальних закладах;
- 2 дітей сьогодні передаємо в будинок сімейного типу на спільне проживання та виховання.
Одним з пріоритетних напрямків роботи ССД є проведення заходів щодо розвитку сімейних форм виховання дітей. В районі створені та функціонують 5 прийомних сімей в яких виховується 6 дітей. В прийомних сім’ях створені належні умови для проживання та виховання дітей, постійний контроль за станом їх здоров’я. Діти проживають у дитячих кімнатах, які облаштовані необхідними сучасними меблями та побутовою технікою. Кожний вихованець має окреме місце для відпочинку та занять, окремі шафи для особистих речей, одягу та взуття. Діти у повному обсязі забезпечені сезонним одягом, взуттям та відповідним харчуванням У дітей є іграшки, розвиваючі настільні ігри, дитяча література відповідно їх віку. Порушень прав дітей не виявлено.
Протягом цього року усиновлено 16 дітей, з них 10 дітей усиновлено громадянами України та 6 дітей - іноземними громадянами – 5 дітей з школи-інтернат та 1 дитини з Ладижинського дитячого будинку-інтернат. Також у цьому році з метою контролю за умовами виховання та проживання були обстежені 8 дітей, які були усиновлені та проживають на території району. В ході перевірки встановлено, що діти мають належні умови проживання, забезпечені всім необхідним для проживання, навчання та розвитку. Порушень прав дітей не виявлено.
Протягом 2013 року на облік до ССД поставлено 9 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них:
- 7 влаштовані в сімейні форми виховання;
- 2 до дитячого будинку дитини (на даний час вирішується питання про влаштування дітей на сімейні форми виховання).
За місцем проживання відвідані 52 дитини, які проживають у 49 сім’ях опікунів (піклувальників), порушень не виявлено. Всі діти мають добрі умови проживання, у повному обсязі забезпеченні належним одягом та взуттям, відповідним харчуванням, медичним обстеженням, шкільним приладдям. Взаємовідносини в сім’ях опікунів, піклувальників з підопічними стабільні та нормальні.
З опікунами (піклувальниками) проведено бесіди та надана консультативна допомога щодо вирішення проблемних питань у вихованні та утриманні дітей.
Державну допомогу на дітей, які виховуються у прийомних сім’ях і знаходяться під опікою (піклуванням) та проживають на території району отримують всі у повному обсязі, не отримує 1 сім’я у зв’язку з перевищенням сукупного середньомісячного доходу дитини двох прожиткових мінімумів. Заборгованості по виплатам державної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення прийомним батькам за надання соціальних послугу прийомних сім’ях за принципом «Гроші ходять за дитиною» відсутня.
Таким чином, службою постійно здійснюється робота щодо забезпечення організаційно - правових умов соціального захисту дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яка потребує постійного пильного контролю за кожною дитиною.
До святкування Дня Святого Миколая службою у справах дітей заплановано привітати та подарувати солодощі і подарунки дітям будинку дитини і відвідати 2 прийомні сім'ї Іваніщенків с. Юрківка та Мукоїдіїв с. Суворовське.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь