ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Реалізація нових інвестиційних проектів створить потужний попит на ринку праці, - Валерій Коровій

Дата: 06.11.2017 15:02
Кількість переглядів: 248

Фото без опису

На цьому голова обласної державної адміністрації акцентував увагу 6 листопада під час щотижневої оперативної наради з керівниками департаментів та служб регіону.

Коментуючи доповідь директора обласного центру зайнятості Галини Скоковської щодо особливостей ринку праці у Вінницькій області, Валерій Коровій відзначив, що до кінця поточного року на підприємстві американської компанії Delphi у Вінниці працюватимуть 600 осіб, а вже до завершення наступного їх кількість становитиме 2 100 працівників. У Немирові своє виробництво розгорне підприємство Fujikura. 2,5 тисячі нових робочих місць дасть для регіону компанія UBC-group, яка будує нині свій завод у місті Вінниця, ще 300 робочих місць буде створено у результаті модернізації підприємства «Барлінек». Окрім того, нині ведуться серйозні перемовини зі ще одним інвестором.

«Таким чином, у нас створиться дуже потужний попит на ринку праці. Питання в тому, наскільки ми спроможні провести ефективну роботу, щоб дати людям можливість працевлаштуватися. Це буде пріоритет № 1, в тому числі й для служби зайнятості. Наша загальна стратегія повинна бути спрямована на те, щоб люди побачили, що це сталий процес, що можна отримувати заробітну плату і працювати в нормальних умовах. Тож ці кроки, які ми зараз реалізуємо, повинні доповнюватися комплексною роботою. Треба все зробити для того, щоб ці проекти були успішними», - наголосив керівник ОДА.

Валерій Коровій також зауважив, що близько 400 тисяч мешканців області, згідно зі статистичними даними, перебувають у «сірій» зоні зайнятості. І дуже важливо відстежувати тенденції у цьому сегменті, в тому числі, й в контексті того, наскільки вплинуло впровадження пенсійної реформи на ситуацію на ринку праці.

«Нам треба кардинально змінити напрямки, підходи та бачення нашої роботи у сфері зайнятості: вона повинна відповідати реаліям сьогоднішнього дня», - підкреслив голова облдержадміністрації.

Також під час наради заступник голови ОДА Василь Броварник інформував про заходи із відновлення пошкоджених вибухами будинків у селі Павлівка Калинівського району. За його словами, нині триває робота з установлення вікон, над цим завданням працюють 5 фірм. Уже встановлено близько 700 вікон. На 61 об’єкті ведуться внутрішні ремонтні роботи.

Крім того, в ході засідання було обговорено окремі бюджетні питання та поточну ситуацію у сфері агропромислового комплексу регіону.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь