ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Реалізація швейцарсько-українського проекту «Підтримки децентралізації в Україні» (DesPro) у Тульчинському районі

Дата: 24.12.2013 14:01
Кількість переглядів: 292

Фото без опису

Завдання Президента України В.Януковича щодо сприяння регіональному розвитку територіальних громад, реалізації місцевих проектів базується на напрацюваннях у попередні роки. В 2007 році Тульчинський район прийняв участь в реалізації швейцарсько-український проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (DesPro), який виконується в Україні компанією Skat та фінансується Швейцарським агентством з питань розвитку та співробітництва.
У реалізації проекту DesPro в І раунді брали участь 5 територіальних громад району, які перемогли у 2008 році (смт. Кирнасівки, смт. Шпикова, сіл Ульянівки, Крищинець, Суворовського), та в ІІ раунді – 4 громади, що стали переможцями у 2009 році (Суворовська, Білоусівська, Журавлівська, Кинашівська).
Загальна сума скооперованих коштів за 2008-2009 роки впровадження проекту становить 2119,4 тис. грн., з них: кошти DesPro – 879,5 тис. грн.
Кошти були використані територіальними громадами на оплату розробки проектно-кошторисної документації, реконструкцію мережі водопостачання, заміну та придбання насосів, труб, матеріалів, комплектуючих, послуги з будівництва та реконструкції, на оплату праці персоналу та інші видатки.
В ході реалізації проекту побудовано 21 км водогону, капітально відремонтовано та встановлено 12 водонапірних веж, замінено 10 насосів на артезіанських свердловинах, ряд обладнання й насосних станцій, що значно покращило послугу водопостачання та скоротило витрати води, які виникали внаслідок зношення мереж.
У реалізації проекту DesРrо в 2010 році взяли участь Суворовська, Білоусівська, Журавлівська територіальні громади. В ході реалізації проекту прийнято в експлуатацію 14 км водогону.
Загальна вартість – 1,6 млн. грн., в тому числі: кошти DesРrо - 432,2 тис.грн.
В 2011-2012 роках у реалізації проекту брали участь Суворовська, Клебанська та Ганнопільська сільські ради. Побудовано 28,136 км водопровідних мереж, 6 споживачів забезпечено безперебійним водопостачанням.
Загальна сума скооперованих коштів становить 1967,2 тис. грн., в тому числі: кошти DesPro – 720 тис. грн.
Всього брало участь у реалізації проекту 10 територіальних громад, в результаті охоплено 3965 осіб.
Співпраця громад Тульчинського району Вінницької області є одним із перших прикладів міжмуніципального співробітництва у сфері поводження з ТПВ. Заради створення сучасної інтегрованої системи поводження з ТПВ об’єдналися три громади – місто Тульчин, Суворовська та Кинашівська сільські ради. Ця ініціатива підтримується швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DesPro. Організує роботу Керівний комітет, який об’єднав органи влади, спеціалізовані служби, громадських лідерів. Створена з місцевих спеціалістів робоча група безпосередньо вивчає ситуацію та забезпечує покрокове планування системи поводження з ТПВ на території трьох громад. Спеціалісти проекту DesPro надають експертну та консультативну допомогу.
У 2013 році завершено роботи по рекультивації 2 сміттєзвалищ на території Суворовської сільської ради; роботи по рекультивації полігону ТПВ м.Тульчина продовжуються, використано - 1061,1 тис.грн.: за рахунок обласного екологічного фонду - 750 тис.грн.; DesPro - 240 тис.грн., 71,1 - кошти міської ради. В районі впроваджується схема роздільного збирання ТПВ та розроблений графік його вивезення. Запроваджено таке збирання у м.Тульчин та у селах: Суворовське, Кинашів, Мазурівка, Нестерварка.
Виконуються роботи по капітальному будівництву майданчиків для роздільного збору ТПВ – на 17 роботи завершено, по 6 майданчиках роботи близькі до завершення.
Для проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо поводження з ТПВ у цільових громадах Тульчинського району, на запит Тульчинської міської ради тиражовано 1500 шт. печатної продукції (тематичних розмальовок) – 4425 грн.; виготовлено агітаційно-навчальні відеоролики з роздільного збирання ТПВ-3500 розмальовок.
5 грудня 2013 року в приміщенні Вінницької облдержадміністрації відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво між Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DesPro та Вінницькою обласною державною адміністрацією та Вінницькою обласною Радою.
Рішенням наглядового комітету від 5 грудня 2013 р. № 1 оголошено спільний конкурс проектів DesPro та обласної Ради із впровадження/вдосконалення децентралізованої моделі водопостачання на рівні сільських громад Вінницької області, що гарантує протягом 2014 року співфінансування проектів сільських громад. Оголошення щодо проведення конкурсу серед громад опубліковано у газеті «Тульчинський край» № 101 від 13.12.13 р., де розміщено інформацію про умови та терміни надання документації для участі у проекті.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь