ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рік дитячої творчості в Україні

Дата: 29.03.2013 20:50
Кількість переглядів: 384

Фото без опису

Сьогодення потребує обдарованої особистості — людину, яка нестандартно мислить, має сильну волю та колосальну працездатність. Такі основні риси талановитої особистості, як потреба у творчості та пошук нових ідей, сприяють формуванню у дітей незалежного мислення, власної винятковості і стають життєвою необхідністю. Саме тому одним із найголовніших завдань бiблiотеки є пошук i підтримка обдарованих читачів, виявлення iндивiдуальних особливостей, визначення перспективи подальшого розвитку творчого потенціалу кожної дитини, задля того, щоб їхнє життя було більш захоплюючим i цікавим. Кожна дитина талановита, має природні здібності та творчі задатки, і одним з найефективніших шляхів пошуку талантів є конкурси, участь у яких дарує читачам радість особистої самореалiзацiї, почуття власної гідності.
У відповідності до того, що указом Президента України (№ 756/2012 від 28 грудня 2012 року) 2013 рік оголошено Роком дитячої творчості в Україні, бібліотеки Тульчинської ЦБС оголосили конкурс дитячої творчості, а саме конкурс малюнків, серед читачів - дітей бібліотек Тульчинщини. Такі конкурси під гаслом «Чарівний пензлик» вже розпочато у бібліотеках сіл Журавлівка, Одаї, Торкова, Тарасівки, Михайлівки, Холодівки.
До заходів, в яких діти самі беруть участь, фантазують, творять, стають для них і для бібліотекарів особливо цікавими можна віднести, популярні на сьогоднішній день, майстер класи.
Взяти участь у майстер - класах по виготовленню квілінгу, тобто виготовленню плоских або об’ємних композицій зі скручених у спіралі смужок паперу, плетінню з бісеру пропонують учасникам клубів бібліотеки-філії:
  • Кинашів – клуб за інтересами «Безмежний світ дитячих мрій» (квілінг та плетінні з бісеру);
  • Маньківка – клуб за інтересами «Умілі ручки» (квілінг та плетіння з бісеру);
  • Михайлівка – клуб за інтересами «Бісерне сяйво» (плетіння з бісеру та фенечек - браслет ручної роботи із бісеру, ниток, шнурівок, стрічок, шкіри чи замінника шкіри);
У Тиманівській бібліотеці-філії працює арт-студія з мистецтва паперової пластики – квілінгу «Паперова філігрань», яка створена на базі Бібліо-Інтернету. Під час роботи арт-студії демонструються в режимі он-лайн відео, які допомагають опанувати мистецтво паперової пластики. Діти знаходять нові і нові візерунки для своїх робіт. Особливої уваги заслуговують дитячі роботи на старих грамплатівках. Завдяки активній пошуковій роботі в Бібліо-Інтернеті діти познайомились з такою цікавою технікою паперової пластики, як «торцювання».
Учасники клубу «Барвінок» Василівської бібліотеки-філії, який створено на базі Бібліо-Інтернету, займаються оріґамі – мистецтвом складання паперу. Метою цього мистецтва є створення витворів шляхом використання схеми геометричних згинів і складок.
В Тульчинській районній бібліотеці для дітей відкрилась мистецька арт-вітальня на базі клубу за інтересами «Смайлик» (учні 2 класу ЗОШ №3) «Від читання – до творчості» – саме під таким гаслом арт-вітальня розпочала свою роботу. Перше заняття розпочалось зі свята, де діти показали свої таланти у читанні віршів, показали артистизм у театралізованій виставі – казці. Згодом, використовуючи кольорові олівці, краску кожен з присутніх проявив фантазію у малюванні героїв казки.
Мистецька арт-вітальня запрошує до себе на гостини! Завітай, юний читачу, до районної бібліотеки для дітей та візьми участь у літературно-мистецькому проекті, в якому тобі відкриється великий і різноманітний, прекрасний і неповторний світ мистецтва.

Тульчинська районна бібліотека


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь