ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розмір пенсії змінюється

Дата: 11.12.2013 08:47
Кількість переглядів: 274

  • Якщо особа працює, її пенсія (мінімальний розмір пенсії на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, та доплата за понаднормовий стаж від такого прожиткового мінімуму) не перераховується в зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму.
  • Якщо інвалід ІІ чи ІІІ групи працює, пенсія по інвалідності виплачується у розмірі 90 % чи відповідно 50 % пенсії за віком (обчисленої від стажу та заробітку з урахуванням мінімального розміру та доплати за понаднормовий стаж). Непрацюючі інваліди ІІ та ІІІ груп, за їх вибором та за наявності необхідного страхового стажу, мають право на призначення пенсії по інвалідності в розмірі пенсії за віком.
  • Непрацюючим пенсіонерам, які мають на своєму утриманні непрацездатних членів сім’ї, виплачується надбавка на утриманців.
  • Працюючий пенсіонер має право на перерахунок пенсії з урахуванням не менш як 24 місяців страхового стажу. За таких умов можливо провести перерахунок пенсії з урахуванням страхового стажу, набутого після призначення пенсії, та із заробітної плати, з якої була обчислена пенсія, або з урахуванням страхового стажу та зарплати, визначеної згідно із ст. 40 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу), який було враховано при обчисленні пенсії.
Якщо після призначення пенсії пенсіонер набув менше 24 місяців страхового стажу, перерахунок пенсії проводиться не раніше ніж через 2 роки після призначення пенсії з урахуванням набутого страхового стажу та із заробітної плати, з якої було обчислено пенсію.
Слід пам’ятати, що в будь-якому випадку у разі працевлаштування (звільнення з роботи), тобто зміни статусу (працюючий чи не працюючий), слід повідомляти орган Пенсійного фонду України за місцем отримання пенсії.
Особа, яка здійснює підприємницьку діяльність, вважається працюючою особою.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь